Wpis z mikrobloga

Mirki, szpece, potrzebuje porady. Chciałem skorzystać ze steamdecka jako z konsoli do streamownia na niego gier w domowej sieci. Próbowałem z PS4 pro po stornie hardwareowej ale opóźnienie jest koszmarne i zdarzają się częste zrywki. Jako router używam oryginalnego boxa od UPC.

Ps4 podpięta do sieci po kablu, steamdeck połączony po wifi 5GHz i jakość jest ok ale tylko w momencie jak stoję obok szafki z routerem w przedpokoju :/ jestem na 99% pewien że to wina tego routera.

Jaki w miarę nie odjechany router pozwoli mi usiąść na kanapie i w miarę płynnie zagrać streamując z tego Ps4 na SD. Polecicie coś?

Szukałem czegoś i jak widzę routery za 1500PLN to mi się kolana uginają. Gdyby udało się zmieścić w budżecie do 400pln byłoby super.

#steamdeck #ps4 #network #wifi #gaming #gry
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zarty-na-bok: dosc dziwne. mam TP-LINK Archer C6 V4 kupionego za jakies 150zl i z tego co widze na allegro są oferty w podobnej cenie za nowke sztuke. zarowno xbox (wpiety do tego samego routera) jak i PC (wpiety do switcha 32 portowego do ktorego jest wpiety router tplinka) dają doskonałą jakość obrazu i bardzo niskie latency...

co prawda jest za szafką w salonie i mam z kanapy do niego jakies
  • Odpowiedz
@zarty-na-bok: mozesz jeszcze zerknac na to: (znalezione na reddicie)

Next - go Steam Menu > 'Settings' > 'System' > toggle on 'Enable Developer Mode' > back out 1 level and scroll down to tap on 'Developer'. Then scroll down & toggle OFF the 'Enable Wifi Power Management' toggle.
  • Odpowiedz