Aktywne Wpisy

kuba-rozpruwa +167
Friedrich Merz w rolkach na Instagramie namawia młodych ludzi na szkoły branżowe, zachęca ich ponieważ wielu młodych ludzi pyta się go co mogą robić w przyszłości. On często odpowiada że studia to nie zawsze jest najlepsze wyjście, często zachęca młodych do nauki konkretnego zawodu.
A w Polsce?
Jak idziesz do szkoły branżowej to przez jakieś 60% społeczeństwa jesteś uważany za patologie/nieuka/nieudacznika bo jak to tak bez studiów. A to wszystko dzięki super
A w Polsce?
Jak idziesz do szkoły branżowej to przez jakieś 60% społeczeństwa jesteś uważany za patologie/nieuka/nieudacznika bo jak to tak bez studiów. A to wszystko dzięki super
źródło: temp_file1557895610165682690
Pobierz
Porady odnośnie wykończenia mieszkania w stanie deweloperskim [GDZIE ICH SZUKAĆ]
W niedalekiej przyszłości czeka mnie wykończenie mieszkania od zera i szukam informacji na co zwrócić uwagę, na czym oszczędzić, do czego warto dołożyć i tym podobne hasła. Jeżeli macie źródła wiedzy albo po prostu własne wskazówki, to piszcie je w komentarzach.
Mój zbiór:
1. Warto wynająć inżyniera odbioru mieszkania - koszt ok. 300–800 zł, oszczędzi nerwów i
W niedalekiej przyszłości czeka mnie wykończenie mieszkania od zera i szukam informacji na co zwrócić uwagę, na czym oszczędzić, do czego warto dołożyć i tym podobne hasła. Jeżeli macie źródła wiedzy albo po prostu własne wskazówki, to piszcie je w komentarzach.
Mój zbiór:
1. Warto wynająć inżyniera odbioru mieszkania - koszt ok. 300–800 zł, oszczędzi nerwów i
źródło: wykończenie mieszkania
Pobierz

Na komórce z ios mam zainstalowany program „Genius Scan”.
Wykorzystuje go do przerabiania zdjęć dokumentów na pdf.
Program
wycina ze zdjęcia obszar z dokumentem,
poprawia krawędzie
zapisuje dokument w skali szarości lub czerni i bieli w formacie pdf.
Czasem potrzebuje przerobić w taki sposób dokumenty liczące kilkadziesiąt i więcej stron i wtedy staje się to uciążliwe, szczególnie gdy zdjęcia są z innego źródła.
Czy znacie jakiś program na osx lub windows, który oferuje takie funkcje?
Kiedyś istniał taki program „Aktomat 2.0” ale nie oferował przycinana obrazu i nie chce odpalić na obecnym Windowsie.
Przerobiłem kilka programów znalezionych w sieci, ale żaden nie oferuje takiej funkcjonalności jak „Genius Scan”. :-/
AABBY jest super jako OCR czyta nawet najgorszą jakość, ale w AABBY nie mam możliwości zmiany kolorów na czarno-biały, a korekcja obszaru dokumentu działa losowo...
@pekak:
W natywnej apce Notatki, funkcja skanowania jest super i właśnie tego szukam na komputer. Niestety nie znalazłem możliwości wykorzystania tej funkcji do zdjęć już wykonanych które są zapisane na komputerze. I dlatego ciągle muszę wysyłać zdjęcia z kompa na komórkę, obrobić je i