Wpis z mikrobloga

Kiedyś to było MCU ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Tak myślę sobie, że nawet desperackie powroty RDJ czy Braci Russo nie sprawią, że "Doomsday" czy "Secret Wars" będą na takim poziomie jak "Infinity War" czy "Endgame".
#mcu #marvel #film
smialson - Kiedyś to było MCU ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Tak myślę sobie, że nawet desperackie powro...

źródło: 0z58ovunyjoa1

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@smialson: nie podzielam opinii, dla mnie te filmy w ktorych występowała duza ilosc trykociarzy to takie wydmuszki z duzą iloscią akcji a małą iloscią sensu , i kompletnie nie rozumiem zachwytów nad tymi dwoma filmami, były widowiskowe to prawda, ale to jedyna ich cecha (nawet nie atut) a ze duzo postaci zgineło...mehh. i co z tego i tak wczesniej czy pozniej marvel przywróci je do zycia
  • Odpowiedz
@smialson: nie da się powtórzyć endgejmów przez dekady
format się wyczerpał, fabuła rozwodniła, efekty przestały łałować.
Potrzeba teraz z 15 lat by zrobić reset. To MCU zaangażowano każdego aktora z hameryki, wziąto na tapet każdą lepszą postać z komiksów. Połączono to wszystko w miarę składnie ducttape`em i zadziałało, ale doklejanie się do tego już nie ma większego sensu - jasne, dla fanatyków to będzie nawet nie takie złe, ale nie
  • Odpowiedz
  • 2
@Myszo:

czy te filmy można obejrzeć bez tych wszystkich filmów wcześniej?

Oczywiście można - ale jednak lepiej się je odbiera, kiedy nadrobi się kilka produkcji.
Każdy ma swoją listę, ja podrzucę takie minimum: Avengers, Strażnicy Galaktyki, Avengers: Czas Ultrona, Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów, Thor: Ragnarok i potem właśnie Infinity War
  • Odpowiedz
@smialson w takiej kolejności jak podałes? Właśnie trochę przytłacza ilość filmów, z czego część trochę średnich. Kiedyś miałem cel po kolei oglądać ale@na jakimś antmenie utknąłem i już nie przemogłem się dalej oglądać xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Myszo: Uszereguję je, żeby była jasność ;)

Wersja podstawowa: Avengers, Strażnicy Galaktyki, Avengers: Czas Ultrona, Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów, Thor: Ragnarok, potem IW i Endgame

Wersja rozszerzona: Kapitan Ameryka: Pierwsze starcie, Avengers, Thor: Mroczny Świat, Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz, Strażnicy Galaktyki, Avengers: Czas Ultrona, Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów, Doctor Strange, Thor: Ragnarok, IW i Endgame.

Ale zaznaczam, że to tylko moja subiektywna lista.
  • Odpowiedz
@smialson: Na Infinity War i End Game masa ludzi była nagrzana jak małe dziecko na boże narodzenie. Po 10 lata sukcesywnego budowania uniwersum i postaci w nich dostaliśmy wisienkę na torcie.
A teraz? Nie widzę tego. Uniwersum się rozlazło po serialach, raczej słabych, zamieszanie z Kangiem, z części nowych postaci ludzie otwarcie się śmieją i/lub nie lubią.
Doomsday ma być za 2 lata. Do tego czasu w planach jest co?
  • Odpowiedz
@smialson: po co się rozdrabniać, dałbym jeszcze czarną panterę i ant mana :) generalne każdy film zawiera coś co będzie w Infinity War / End Game (m.in nawiązanie do kamieni nieskończoności - co już jest w pierwszym filmie z kapitanem ameryką!)
@Myszo: nadrabiaj i daj znać, ja już 3 razy obejrzałem całą sagę nieskończoności
  • Odpowiedz