Kiedyś to było MCU ( ͡°ʖ̯͡°) Tak myślę sobie, że nawet desperackie powroty RDJ czy Braci Russo nie sprawią, że "Doomsday" czy "Secret Wars" będą na takim poziomie jak "Infinity War" czy "Endgame". #mcu #marvel #film
@smialson: nie podzielam opinii, dla mnie te filmy w ktorych występowała duza ilosc trykociarzy to takie wydmuszki z duzą iloscią akcji a małą iloscią sensu , i kompletnie nie rozumiem zachwytów nad tymi dwoma filmami, były widowiskowe to prawda, ale to jedyna ich cecha (nawet nie atut) a ze duzo postaci zgineło...mehh. i co z tego i tak wczesniej czy pozniej marvel przywróci je do zycia
@smialson: nie da się powtórzyć endgejmów przez dekady format się wyczerpał, fabuła rozwodniła, efekty przestały łałować. Potrzeba teraz z 15 lat by zrobić reset. To MCU zaangażowano każdego aktora z hameryki, wziąto na tapet każdą lepszą postać z komiksów. Połączono to wszystko w miarę składnie ducttape`em i zadziałało, ale doklejanie się do tego już nie ma większego sensu - jasne, dla fanatyków to będzie nawet nie takie złe, ale nie
czy te filmy można obejrzeć bez tych wszystkich filmów wcześniej?
Oczywiście można - ale jednak lepiej się je odbiera, kiedy nadrobi się kilka produkcji. Każdy ma swoją listę, ja podrzucę takie minimum: Avengers, Strażnicy Galaktyki, Avengers: Czas Ultrona, Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów, Thor: Ragnarok i potem właśnie Infinity War
@smialson w takiej kolejności jak podałes? Właśnie trochę przytłacza ilość filmów, z czego część trochę średnich. Kiedyś miałem cel po kolei oglądać ale@na jakimś antmenie utknąłem i już nie przemogłem się dalej oglądać xD
Wersja podstawowa: Avengers, Strażnicy Galaktyki, Avengers: Czas Ultrona, Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów, Thor: Ragnarok, potem IW i Endgame
Wersja rozszerzona: Kapitan Ameryka: Pierwsze starcie, Avengers, Thor: Mroczny Świat, Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz, Strażnicy Galaktyki, Avengers: Czas Ultrona, Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów, Doctor Strange, Thor: Ragnarok, IW i Endgame.
Ale zaznaczam, że to tylko moja subiektywna lista.
@smialson: Na Infinity War i End Game masa ludzi była nagrzana jak małe dziecko na boże narodzenie. Po 10 lata sukcesywnego budowania uniwersum i postaci w nich dostaliśmy wisienkę na torcie. A teraz? Nie widzę tego. Uniwersum się rozlazło po serialach, raczej słabych, zamieszanie z Kangiem, z części nowych postaci ludzie otwarcie się śmieją i/lub nie lubią. Doomsday ma być za 2 lata. Do tego czasu w planach jest co?
@smialson: po co się rozdrabniać, dałbym jeszcze czarną panterę i ant mana :) generalne każdy film zawiera coś co będzie w Infinity War / End Game (m.in nawiązanie do kamieni nieskończoności - co już jest w pierwszym filmie z kapitanem ameryką!) @Myszo: nadrabiaj i daj znać, ja już 3 razy obejrzałem całą sagę nieskończoności
Tak myślę sobie, że nawet desperackie powroty RDJ czy Braci Russo nie sprawią, że "Doomsday" czy "Secret Wars" będą na takim poziomie jak "Infinity War" czy "Endgame".
#mcu #marvel #film
źródło: 0z58ovunyjoa1
Pobierzformat się wyczerpał, fabuła rozwodniła, efekty przestały łałować.
Potrzeba teraz z 15 lat by zrobić reset. To MCU zaangażowano każdego aktora z hameryki, wziąto na tapet każdą lepszą postać z komiksów. Połączono to wszystko w miarę składnie ducttape`em i zadziałało, ale doklejanie się do tego już nie ma większego sensu - jasne, dla fanatyków to będzie nawet nie takie złe, ale nie
Oczywiście można - ale jednak lepiej się je odbiera, kiedy nadrobi się kilka produkcji.
Każdy ma swoją listę, ja podrzucę takie minimum: Avengers, Strażnicy Galaktyki, Avengers: Czas Ultrona, Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów, Thor: Ragnarok i potem właśnie Infinity War
Wersja podstawowa: Avengers, Strażnicy Galaktyki, Avengers: Czas Ultrona, Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów, Thor: Ragnarok, potem IW i Endgame
Wersja rozszerzona: Kapitan Ameryka: Pierwsze starcie, Avengers, Thor: Mroczny Świat, Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz, Strażnicy Galaktyki, Avengers: Czas Ultrona, Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów, Doctor Strange, Thor: Ragnarok, IW i Endgame.
Ale zaznaczam, że to tylko moja subiektywna lista.
A teraz? Nie widzę tego. Uniwersum się rozlazło po serialach, raczej słabych, zamieszanie z Kangiem, z części nowych postaci ludzie otwarcie się śmieją i/lub nie lubią.
Doomsday ma być za 2 lata. Do tego czasu w planach jest co?
@Myszo: nadrabiaj i daj znać, ja już 3 razy obejrzałem całą sagę nieskończoności
Antek i Panterka są w Civil War, więc ja bym te filmy odpuścił. Ale kto co woli :)
@smialson: akurat tych mogliby sobie darować, jedynie przez przypadek zrobili dobrego Zimowego Żołnierza, ale to pewnie zasługa scenariusza