Wpis z mikrobloga

Nie wiem dlaczego, ale bawi mnie w pracy, gdy ludzie zwracają się do naszego kierownika per "kierowniku". "Kierowniku, co mamy tutaj zrobić?", "Kierowniku, na pewno tak?" – w każdym zdaniu słyszę to słowo. XD Ja zawsze mówię do niego po imieniu, a potem, gdy kierownik odejdzie, współpracownicy pytają mnie, czy nie boję się zwracać do niego w taki sposób. No chyba po coś mamy imiona. ( ͠° °) #januszebiznesu #januszex #praca #pracbaza #heheszki
Anonek463 - Nie wiem dlaczego, ale bawi mnie w pracy, gdy ludzie zwracają się do nasz...

źródło: image

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anonek463 @zimowyporanek dokładnie, po imieniu mozesz do podwładnych albo rownych sobie, ewentualnie do innych ale jesli nie sa Twoimi bezpośrednim przelozonymi. Moge mówic po imieniu do bosmana, do elektryka albo mechanika (inny dzial) ale do chiefa albo kapitana nawet jak razem pijemy i rzygamy to zawsze na Pan Chief Pan kapitan
  • Odpowiedz
@Anonek463: Po imieniu to se gadaj do kolegów z pracy na równoważnym albo niższym stanowisku. To nie szkoła, że każdy jest na Ty. Albo sam się tego szybko nauczysz albo życie Cię nauczy jak w końcu górą się w----i i o------l zgarniesz.
  • Odpowiedz