Wpis z mikrobloga

Witam was bardzo serdecznie! Dziś widziałem Palikota w reżimówce i muszę przyznać, że koleś zna się na rzeczy i mówi bardzo sensownie. Powiedział, że państwo nie może podejmować decyzji w sferze religijnej. I ma 100% racji. To jest cyrk, że tym zajmuje się nasza władza. Jesteśmy przecież państwem świeckim z wolnością wyznania. A tym czasem rząd serwuje nam takie coś. Nie muszę chyba wspominać, że to jawna dyskryminacja osób o innym wyznaniu i niewierzących. Ale oczywiście platformersi i pisiory wiedzą jak zbierać elektorat ogłupiony religią, której nie rozumieją. Katolicyzm jest kulą u nogi polskiego narodu od wielu lat. Najwyższy czas, aby wyjść z tej ciemnoty umysłowej. Nie jesteśmy przecież w średniowieczu. Trzeba zlikwidować wszelkie przywileje kleru, wszystkie ulgi, zepchnąć ich do marginesu społecznego. Tylko tak możemy zbudować nowoczesne i europejskie państwo.

Z drugiej strony Jaro powiedział, że papież przyczynił się do obalenia komunizmu. No chyba zaraz jebnę. Komuny nie obalili Bolek Lolek Wałęsa, JP2 i spółka. Komunizm upadł tylko i wyłącznie dzieki USA. To oni wygrali wyścig zbrojny z ZSRR. W latach 80 elity Związku Radzieckiego wiedziały, że to już koniec. Gdyby Jaruzel miał wsparcie od Rosji, to rozgoniłby ten solidarnościowy cyrk i dalej trzymał wszystkich za mordę.

#jp2 #palikot #4konserwy #neuropa #europa #oswiadczenie

http://www.tvp.info/14915566/palikot-sejm-nie-moze-zajmowac-sie-cudami-i-niepokalanym-poczeciem
  • 11
@r00t: nie siedzę tak głęboko w temacie bo nie czuję się katolikiem i temat wiary w życiu publicznym zwykle olewam, ale dla jp2 szacunek ludzi ulicy.
@Cesc: Oglądać nie będę, bo mnie to wali ale...

Śmieszy mnie niesamowicie takie podejście ateistów, i to nie tylko tych upośledzonych gimbusów. "Religia jest odpowiedzialna za całe zło, hurr durr, jak zabierzemy januszom krzyże to wszyscy bedo tak zajebiści jak my" No kurde. Nawet jeśli byśmy absolutnie zlaicyzowali państwo, ba, gdybyśmy zrobili je antyteistycznym, to wiecie co byśmy mieli? DOKŁADNIE TO SAMO. Ci ludzie którzy teraz wierzą, bez przeczytanej Biblii, bez