Wpis z mikrobloga

Udało mi się nagrać jak #krzywodziobek je UvU

Uciekł jak inna kawka podleciała żeby mu ukraść orzeszka, ale zabrał większy kawałek. Może jeszcze przyleci.

#ptaszkowpis
Lenalee - Udało mi się nagrać jak #krzywodziobek je UvU 

SPOILER

Uciekł jak inna ka...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lenalee: Kawki to mutanty jakieś. U mnie jedna bez nogi, kilka z jakimiś zdeformowanymi łapami, a raczej kikutami bez palców. Chyba jakieś wady genetyczne rodu wychodzą xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Blaskun: Może jakiś ocaleniec po spotkaniu z kotem, albo w coś się zaplątały łapką i w ten sposób straciły kawałek, niekoniecznie muszą być takie od urodzenia.
  • Odpowiedz
@Lenalee: No, ale aż tyle w jednym stadzie i to niewielkim co koczuje na moim osiedlu? Ten bez nogi, to i może tak, ale tamte, to jakieś takie zdeformowane wyglądały. Szef gangu właśnie ma taką nogę. Nazwałem go Weteran. Potem jeszcze młode dwa z takimi dziwnymi łapami były.
  • Odpowiedz
  • 1
@Blaskun: Nie wiem, one grzebią w śmieciach, może jakiś sznurek, nitka czy coś podobnego, zacisnął się wokół łapki, chcąc się oswobodzić zaciskał jeszcze bardziej i koniec końców kawałek do którego nie dopływała krew odpadł. No ale może rzeczywiście, trafiła się jakaś partia zmutowana genetycznie z chowu wsobnego xd Zrób zdjęcie Weteranowi jak Ci się kiedyś uda ʕʔ
  • Odpowiedz