Wpis z mikrobloga

Radzę uważać na użytkownika @majk3l !
Zaczęło się od zwykłej konsultacji a skończyłem z nowym komputerem na biurku ( ͡° ͜ʖ ͡°) bijący od niego profesjonalizm i idealne dostosowanie do klienta sprawiło, że nie miałem żadnych wątpliwości i zdecydowałem się na jednostkę komputerową od tego użytkownika. Nie żałuje! Polecam gorąco!

#komputery #majk3lskladapcty
wap_eeL - Radzę uważać na użytkownika @majk3l !
Zaczęło się od zwykłej konsultacji a ...

źródło: signal-2024-09-22-115011_002

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@revoolution stawiasz zaletę mocno dyskusyjną(wygląd - kwestia preferencji) na przeciw potencjalnie większego dyskomfortu akustycznego, wyższej cenie i zdecydowanie wyższej awaryjności i niższej żywotności.
Jedyna zaleta jaką ma AiO to montaż, a w szczególności montaż gdy MOBO już siedzi w odbudowie.
  • Odpowiedz
@Ralphs: na szybko przeleciałem testy głośności dostępne w necie i praktycznie nie ma różnicy, moje aio od corsaira chodzi tak cicho nawet podczas grania, że wydaje się jakby komputer był off - nie wierzę, że przy tej krowie komp może być bezgłośny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@revoolution ale co ma wielkość radiatora i jego kształt do poziomu hałasu? Na AiO masz wentyle tak samo jak na chłodzeniu powietrzem. Tyle, że na AiO masz jeszcze pompę, więc dodatkowe źródło hałasu.
Już nie ogarniam czy trollujesz czy po prostu jesteś tak głupi¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Ralphs: jestem głupi bo uważam aio za lepsze rozwiązanie do chłodzenia niż wielki radiator na procku który grzeje całą budę? proszę cię walnij z rozbiegu w ścianę, może ogarniesz, że ktoś może mieć inne zdanie a ty nie jesteś jakąś wyrocznią

https://www.intel.com/content/www/us/en/gaming/resources/cpu-cooler-liquid-cooling-vs-air-cooling.html

Liquid cooling, especially when using an All-in-One (AIO), tends to be quieter than the fan on a CPU heatsink.

According to Mark Gallina, liquid cooling more “efficiently distributes heat over more
  • Odpowiedz