Aktywne Wpisy

lubie-sernik +4
Czy o godz. 04:53 można prowadzić ciekawą dyskusje na portalu wykop.pl?
Wydaje mi się, że nie
Wydaje mi się, że nie

Citizen_Kane +1
Za parę dni mam ślub, a dopiero teraz przeszedłem burzę z płaczem u mojej szarej myszki katoliczki, że mi najbliżej do agnostyka i co ja mam księdzu powiedzieć u spowiedzi przed ślubem (?).
Znała moje podejście do wiary katolickiej (raczej akościelny, niż antykościelny), a teraz mam dylemat jak załatwić papier ze spowiedzi.
Znała moje podejście do wiary katolickiej (raczej akościelny, niż antykościelny), a teraz mam dylemat jak załatwić papier ze spowiedzi.
Co powiedzieć księdzu/ojcu przy obowiązkowej spowiedzi przed ślubem?
- Skłamać - kilka grzechów i elo 44.4% (16)
- Nie widzę sensu spowiedzi, może Bóg jest, może nie 19.4% (7)
- Filozofować z księdzem 13.9% (5)
- Powiedzieć grzechy i wyspowiadać się jak należy 22.2% (8)

Siema Mirki!
Pracuje zdalnie, ale dosyć często zostawiam swoje biuro domowe i trochę podróżuje. Czego mi najbardziej brakuje to drugiego monitora na wyjazdach i postanowiłem kupić coś przenośnego.
Pracuje w marketingu ale nie jestem grafikiem więc jakość obrazu to nie priorytet. Na pewno nie szukam monitora z super wypasionym ekranem OLED czy jeszcze czymś innym. Szukam raczej standardowego rozwiązania w zasadzie fajnie jakby miał duży zakrez zmiany jasności jakieś program do zmiany kolorów do pracy w nocy w dzień (w sensie coś żeby oczy się mniej męczyły) i w zasadzie tyle. Lapka mam w rozmiarze 15", a że monitor będzie latał ze mną w bagażu podręcznym to fajnie jakby przylegał sobie do lapka i nie wystawał czyli też 15"
Google i Allegro najczęściej wyświetlają mi marki takie jak: Arzopa; Uperfect; Zenwire; Rize. Polecacie któregoś z tych producentów albo jakiś konkretny model. Mój budżet to najlepiej 500-600zł ale jak trzeba dołożyć parę stówek to przemyślę. Tak czy siak jak wspomniałem nie szukam czegoś wypasionego tylko czegoś w miarę niezawodnego łatwo pakowalnego najlepiej z jakimś pokrowcem czy stojakiem żeby było jak to postawić przy pracy i żeby było kompatybilne z Macbookiem Air M2
Szukaj czegoś z 2K w górę, bo macki mają duże ppi i fajnie by było, żeby twój wyświetlacz nie odstawał mocno. Ma to szczególne znaczenie przy czytaniu tekstu, które jest dla ciebie ważne jako, że #pracait