Wpis z mikrobloga

#elektronika; #monitory; #pracazdalna; #pracait

Siema Mirki!

Pracuje zdalnie, ale dosyć często zostawiam swoje biuro domowe i trochę podróżuje. Czego mi najbardziej brakuje to drugiego monitora na wyjazdach i postanowiłem kupić coś przenośnego.

Pracuje w marketingu ale nie jestem grafikiem więc jakość obrazu to nie priorytet. Na pewno nie szukam monitora z super wypasionym ekranem OLED czy jeszcze czymś innym. Szukam raczej standardowego rozwiązania w zasadzie fajnie jakby miał duży zakrez zmiany jasności jakieś program do zmiany kolorów do pracy w nocy w dzień (w sensie coś żeby oczy się mniej męczyły) i w zasadzie tyle. Lapka mam w rozmiarze 15", a że monitor będzie latał ze mną w bagażu podręcznym to fajnie jakby przylegał sobie do lapka i nie wystawał czyli też 15"

Google i Allegro najczęściej wyświetlają mi marki takie jak: Arzopa; Uperfect; Zenwire; Rize. Polecacie któregoś z tych producentów albo jakiś konkretny model. Mój budżet to najlepiej 500-600zł ale jak trzeba dołożyć parę stówek to przemyślę. Tak czy siak jak wspomniałem nie szukam czegoś wypasionego tylko czegoś w miarę niezawodnego łatwo pakowalnego najlepiej z jakimś pokrowcem czy stojakiem żeby było jak to postawić przy pracy i żeby było kompatybilne z Macbookiem Air M2
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Trotglober: https://www.amazon.com/s?k=portable+monitor&rh=n%3A172282%2Cp_n_feature_twenty_browse-bin%3A72511694011&dc&ds=v1%3A2zGNx30MvYLl9BB%2FNVvOoOuelvfaKcLRdYCOmYIQgHA&crid=1GJIDYNTJNAMB&qid=1726850043&rnid=72511690011&sprefix=portable+monitor%2Caps%2C221&ref=sr_nr_p_n_feature_twenty_browse-bin_2

Szukaj czegoś z 2K w górę, bo macki mają duże ppi i fajnie by było, żeby twój wyświetlacz nie odstawał mocno. Ma to szczególne znaczenie przy czytaniu tekstu, które jest dla ciebie ważne jako, że #pracait
  • Odpowiedz