Wpis z mikrobloga

Tak sobie myślę, nawet jeśli jakimś cudem pojawiłaby się na mojej drodze życia jakaś Julka, to o czym ja miałbym rozmawiać z nią. Moje życie od wielu lat jest niesamowicie jałowe, w głowie mam pustkę. Tematy bardzo szybko by się skończyły. To jest cholerny paradoks. Ta wegetacja uwstecznia człowieka, degeneruje mocno. Już nawet na wpisy nie mam pomysłów, ciągle to samo, nudy, marazm, samotność. I co ja miałbym takiej Julce powiedzieć, o czym. O tym jak cierpię, czy o tym jak cała rodzina mi umierała, czy może o samotnym piciu do monitora. Porażka to wszystko, to chyba punkt bez odwrotu.
#przegryw #samotnosc #depresja
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EndThis: Oni gadają o tym co robią, gdzie i z kim byli, jak Oskar się zachlał i zrzygał, że ta się z tym ruchała, że ktoś tam z kimś byli w Grecjii na wakacjach, o imprezach jakiś relacjach. Już ja to znam, nasłuchałem się tych rozmów normickich swego czasu.
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre: Ja poznałem swoją witaminke kilka miesięcy temu i powiem że zawsze był jakiś temat do rozmowy, nawet trochę na siłe robiłem, często pytałem się o coś co ją interesowało by tylko odpaliła się i zaczęła rozmawiać i gdy mówiła to wtrącałem pytania by jeszcze bardziej ją zachęcić do rozmowy. Ale fakt ciężko mi było coś więcej porozmawiać np. o filozofii, polityce itp. No teraz się tym nie przejmuje odkąd
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre: dokładnie tak jest. Parę razy wychodziłem z jakimiś julkami z tindera i zawsze było tak że po chwili się kończyły mi tematy do rozmów. One opowiadały o koleżankach, imprezach czy koncertach a co ja mam powiedzieć? Że od kilku lat kończę pracę i zasiadam przed konkuter scrollować internet?
  • Odpowiedz
owicie jałowe, w głowie mam pustkę. Tematy bardzo szybko by się skończyły. To jest cholerny paradoks. Ta wegetacja uwstecznia człowieka, degeneruje mocno. Już nawet na wpisy nie mam pomysłów, ciągle to samo, nudy, maraz

@Van-der-Ledre: no tych tematów faktycznie lepiej nie poruszać. Przykłady z brzegu:
- filmy jakie lubisz / ostatnio oglądałeś
- sport który uprawiasz
-
  • Odpowiedz