Wpis z mikrobloga

@zeszyt-w-kratke: żyjemy w czasach łatwo dostępnej informacji. Tutaj akurat nasza administracja działa bardzo sprawnie i praktycznie wszystko można sprawdzić online bez udawania się do żadnego urzędu. Geoportal z mapami i scenariuszami powodziowymi, miejscowy plan zagospodarowania, łatwo dostępne księgi wieczyste. itd, itp...

No ale jak się nie chce, to później jest "panie, my nie wiedzieli, dali podpisać to my podpisali".
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke Gadałem o tym z moją różową, jej najlepsza psiapsi się pobudowała w Siechnicach tuż przy wałach. No i oczywiście jej broni, że wiesz ile to wszystko teraz kosztuje i że nam tak łatwo oceniać. No i ja nie oceniam, ale zapytam o ocenę - i co warto było?
  • Odpowiedz
@stjimmy: @Adrian090298 @smKSmdksodFDed @SzybkiBLN @piaskun87 @ZdeformowanyKreciRyj @takJakLubimy @Filipterka25 @juhas99 @lysyznysy To jest wasze zdanie i ja się z nim nie zgadzam. Uważam, że państwo i instytucje państwowe powinny same zadbać o to aby budynki mieszkalne powstawały na normalnych terenach, a nie na terenach na których nie powinno sie mieszkać. I nie tyczy się to tylko terenów zalewowych ale wszystkich innych spraw
  • Odpowiedz
@stjimmy: @Adrian090298 z jednej strony macie rację, no ale to ten p--------y urzędnik wydaje finalną decyzję, to powinnaś być odpowiedzialność państwa w mojej ocenie.
"Ok teoretycznie teren zalewowy, ale jakby było tak źle to miasto być nie dało zgody, prawda?"
  • Odpowiedz
@stjimmy: @Adrian090298 Wiadomo w państwie z mchu i gówna deweloper daje w łape i buduje przy samej rzece. W tym kraju każdy każdego próbuje wydymać a państwo śpi (np. chwilówki na fałszywy dowód) jak się złapiesz to mundrzy z internetu będą pisali żeś debil
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: W tym kraju trzeba być ekspertem od wszystkiego inaczej na każdym kroku ktoś będzie robił w ch.Oglądając np 10 mieszkań wiadomo, że musisz być hydrografem, sprawdzić mapy,geoportale,pójść do urzędu miasta zerknąć w plany, najlepiej jeszcze do lokalnego muzeum obejrzeć te XIX wieczne. Potem już możesz przekwalifikować się na budowlańca-wykończeniowca, odbierając swoje mieszkanie, żeby się nie okazało że pan deweloper pokój wybudował jako trapez a nie prostokąt, czy nie przyciął
  • Odpowiedz
z jednej strony macie rację, no ale to ten p--------y urzędnik wydaje finalną decyzję, to powinnaś być odpowiedzialność państwa w mojej ocenie.

@Fyuio: po co ten urzędnik i te pozwolenia skoro i tak musisz sam wszystko sprawdzić? Bez sensu w takim razie jest ta praca urzędnika skoro sam musisz sprawdzać. To już lepiej niech każdy buduje się gdzie chce i sam sobie będzie odpowiadał za swój majątek a urzędnika który
  • Odpowiedz
No ale cóż, Polska ¯\(ツ)/¯

@silnikAtrakcyjny: widzę że ktoś pierwszy zrozumiał mój wpis w tym państwie trzeba być ekspertem od wszystkiego i wszystko trzeba sprawdzać dwa razy bo na kazdym kroku można być w-------m w anusa. Ale powyżej w komentarzach widzę ze większości ludziom się podoba taki stan rzeczy więc raczej w kraju nic się nie zmieni.
  • Odpowiedz