Sam uważam że poldery to świetne rozwiązanie (spłaszczają falę a nie ma też takiego ryzyka że w przypadku awarii spiętrzą falę jak zbiorniki), więc dziwie się czemu były przy tym jakieś kontrowersje? A tu okazuje się że ludzie się tam osiedlili.
Ktoś mi może wytłumaczyć jakim cudem ludzie osiedlają się na polderach zalewowych!?
@tintanam: @Viado No to rozumiem. Ale jest też tam część domów nowych i to już mi umyka.
Nie zrozumcie mnie źle, ale tym ludziom którzy są tam od parudziesięciu lat państwo powinno pomóc z przesiedleniem (dosłownie sfinansować domy w innym pobliskim regionie).
Ale ci którzy pobudowali się teraz? No będę brutalny ale w ogóle mi ich nie żal.
Sam uważam że poldery to świetne rozwiązanie (spłaszczają falę a nie ma też takiego ryzyka że w przypadku awarii spiętrzą falę jak zbiorniki), więc dziwie się czemu były przy tym jakieś kontrowersje?
A tu okazuje się że ludzie się tam osiedlili.
Ktoś mi może wytłumaczyć jakim cudem ludzie osiedlają się na polderach zalewowych!?
#powodz
@MrNobody567: Nie wiem, ale to chyba świeżo wybudowany dom
https://www.otodom.pl/pl/wyniki/sprzedaz/dom/dolnoslaskie/olawski/gmina-wiejska--olawa/stary-gornik
deweloper woła 1.4
Ale jest też tam część domów nowych i to już mi umyka.
Nie zrozumcie mnie źle, ale tym ludziom którzy są tam od parudziesięciu lat państwo powinno pomóc z przesiedleniem (dosłownie sfinansować domy w innym pobliskim regionie).
Ale ci którzy pobudowali się teraz?
No będę brutalny ale w ogóle mi ich nie żal.
A kto wpadł na pomysł, żeby zrobić polder w miejscu z którego nie wysiedlono wszystkich mieszkańców?