Doktorek zmyślił, że “Czechy są w czołówce” jeżeli chodzi o czytanie książek. Odsetek jest zbliżony do Polski i zarówno my jak i oni plasujemy się powyżej średniej UE.
Zarówno w Czechach jak i w Polsce duży odsetek czytających to kobiety.
Doktorku, kiepsko musi być tam u ciebie w Poznaniu z czytaniem, bo ja w Warszawie na Polu Mokotowskim za każdym razem widuję mnóstwo osób czytających książkę - czy to na kocu z winem, czy klasycznie na ławce. To, że w twoim miasteczku ludzie nie czytają książek - nie oznacza, że tak jest w całym kraju.
W Warszawie, Krakowie czy Wrocławiu ludzie czytają książki. W Poznaniu widocznie przebierają się co najwyżej za Dmowskiego i paradują na faszolskich pochodoach ( ͡°͜ʖ͡°)
@Mjj48003: historia z mojego życia - przeczytałem w swoim życiu bardzo dużo książek, w pewnym momencie kończysz z czytaniem książek jak bydle - w sensie kartkujesz i szukasz najciekawszych fragmentów - a także, poznajesz po paru stronach styl pisania autora
to co wyżej napisałem zabiło we mnie chęć czytania książek - jeśli chcę zdobyć wiedzę to czytam artykuły w internecie - tak wiem, są kiepsko napisane ale pozwalają na bardzo
Dużo pytań o to czy da się kupić spodnie na takie uda? Da się. Pytania czy jest powodzenie u kobiet? Jest. Czy wyglądam jak monstrum na codzień? Chyba nie.
Zarówno w Czechach jak i w Polsce duży odsetek czytających to kobiety.
Doktorku, kiepsko musi być tam u ciebie w Poznaniu z czytaniem, bo ja w Warszawie na Polu Mokotowskim za każdym razem widuję mnóstwo osób czytających książkę - czy to na kocu z winem, czy klasycznie na ławce. To, że w twoim miasteczku ludzie nie czytają książek - nie oznacza, że tak jest w całym kraju.
W Warszawie, Krakowie czy Wrocławiu ludzie czytają książki. W Poznaniu widocznie przebierają się co najwyżej za Dmowskiego i paradują na faszolskich pochodoach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#napierala #bestiazewschodu
to co wyżej napisałem zabiło we mnie chęć czytania książek - jeśli chcę zdobyć wiedzę to czytam artykuły w internecie - tak wiem, są kiepsko napisane ale pozwalają na bardzo