@gacek2121: ogólnie to źle przeanalizowałam dzisiaj mapę topograficzną rzeki Kłodnicy. Przeszłam przez temat i nie dość, że Kłodnica nie znajduje się za bardzo na drodze głównego koryta Odry, to jej maksymalny stan graniczący z wylaniem to 300cm. Według źródeł maksymalny stan wyniósł 270cm. Alarm powodziowy oficjalnie odwołano.
@chyba_cos_nieteges ja na twoim miejscu bym się nie wypowiadał o czymś o czym nie mam pojęcia. Ale wytłumaczę ci. Kedzierzyn Koźle leży nad Odrą jak najbardziej. A dokładnie to Koźle. Jak Odra wyleje to większą część koźla jest zalana łącznie ze szpitalem, szkołami, urzędem, WKU, poczta i wieloma innymi ważnymi budynkami w tym mieszkalnymi. I tak było w 97. Teraz mamy 550cm ale nasze wały wytrzymają dużo więcej więc na razie
@chyba_cos_nietegeshttps://youtu.be/evPps-0mmm0?si=nwdNZt6NmrE7I4Wu Tu masz pokazane jak to Kędzierzyn nie leży nad rzeką pusty łbie. Wy myslicie że jak powódź to tylko Wrocław bo oglądaliscie serial na Netflix? I ty jeszcze śmiesz się nazywać ekspertem bo masz jakiś gownodyplom? Więcej od ciebie wie kazdy kto przeżył powódź.
Czy w czasach okazyjnych promocji, gdzie gry z najlepszej półki na takim steamie złapiesz za mniej niż stówkę albo istnienia platform pokroju Eneba albo G2a, łby szczycą się, że piracą gry?
#powodz
źródło: stan wod
Pobierzźródło: temp_file5442579438064703342
PobierzPrzeszłam przez temat i nie dość, że Kłodnica nie znajduje się za bardzo na drodze głównego koryta Odry, to jej maksymalny stan graniczący z wylaniem to 300cm. Według źródeł maksymalny stan wyniósł 270cm. Alarm powodziowy oficjalnie odwołano.
Tu masz pokazane jak to Kędzierzyn nie leży nad rzeką pusty łbie. Wy myslicie że jak powódź to tylko Wrocław bo oglądaliscie serial na Netflix? I ty jeszcze śmiesz się nazywać ekspertem bo masz jakiś gownodyplom? Więcej od ciebie wie kazdy kto przeżył powódź.