Aktywne Wpisy
Konkretnyknur +47
Jestem w Kanadzie i zaczyna mi się tu podobać 😃
xyperxyper +28
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Gpx mam z Velomapy, 530 km że Świnoujścia do Elbląga, mam robić na dniach i waham się między trekkingiem na dobrym amorku a szosą endurance. Oba rowery opona 32c, przy trekkingu 1x11 sram nx z owalem i konkretniejszy bieżnik a szosa zeszłoroczne 105 2x11, opony gravelowe ze slickiem centralnie. Bagaż tak samo w obu przypadkach.
#rower #szosa #gravel #trekking #bikepacking #velomapa
@Eshirael:
Ja jechalem Świnoujscie-Hel szosą z oponą 28mm. Te trasy sa równe, amortyzacja nie potrzebna i napewno szosą/gravelem jest szybciej niż trekkingiem.
@monty16k jechałeś tak jak tu czy coś innego? Bo są jakieś alternatywne pod szosę ale priorytetem jednak widoki https://velomapa.pl/szlaki/velo-baltica-eurovelo-10-13-r10#map=5.26/54.634/17.123
Standardowo - też dla widoków.
BTW miałem opony z wkładką przeciwprzebiciową (Delta Criuser Plus 28-622), jeśli to robi różnicę.
ile km dziennie, jakie prędkości się udawało utrzymać?
@Eshirael:
Jechalem na spokojnie z różową, więc z prędkością i odległościami nie mogłem poszaleć.