Wpis z mikrobloga

@zielonykszak: to takie pozytywne zdania, stwierdzenia, które powtarzane regularnie, czy to na głos np. w drodze do pracy, czy w myślach kiedy nie masz takiego komfortu swobodnej wypowiedzi na głos, mogą wpłynąć na sposób twojego myślenia i pewność siebie.
Neuroplastyka naszego mózgu potrafi być zadziwiająca i często coś, co wydaje nam się błache i bez sensu, z biegiem czasu i włożonej determinacji w cykliczną repetycję afirmacyjnych zwrotów, może przynieść ciekawe
  • Odpowiedz
@badej123: spłycanie samego konceptu sztuki afirmacyjnej do prześmiewczego filmu z internetu jest kwintesencją tego portalu, jak i ludzi, którzy nie mając żadnej wiedzy w danym temacie, próbują z góry wyśmiać dotąd nieznane im metody i zagadnienia
  • Odpowiedz
@Wojciech_Skupien: kojarzę afirmacje sam kiedyś próbowałem. W mojej opinii niekiedy takie komediowe filmiki pokazują rzeczywistość z takiej strony że taka wiedza jest bardziej przystępna i daje dystans do niekiedy ciężkiego tematu. Niekiedy zachowanie poważności bardziej szkodzi niż daje.
  • Odpowiedz
@zielonykszak: Proste sentencje wypowiadane na głos mogą rzeczywiście wpłynąć na twoją decyzyjność i pewność siebie. Wypisz sobie na kartce co cię męczy, z czym masz problem "Brak asertywności" "Brak odwagi do wypowiadania własnego zdania" "brak odwagi do bronienia własnego zdania". A potem napisz jak się zachowujesz / nie jak chciałbyś się zachowywać, to bardzo ważne.

Jestem gotowy bronić swoich przekonań z odwagą.
Bronienie swojego zdania to wyraz mojej autentyczności i szacunku wobec siebie.
Mówię "nie" zawsze kiedy coś mi nie pasuje.
Zawsze walczę o swoje i moje uczucia
  • Odpowiedz