Wpis z mikrobloga

Top 10 fantasy
Zgadzam się tylko z Wiedźminem od Zuzy
Cykl Ostatnie Imperium do zaplecza czołówki ale nie top 10
Baśniobór to do młodzieżowego fantasy top 10 jak już

#przegryw
NieznajomyUBram - Top 10 fantasy 
Zgadzam się tylko z Wiedźminem od Zuzy 
Cykl Ostatn...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nieznajomy_U_Bram: Co bys polecil z fantastyki? Czytalem juz calego Wiedzmina, Wladce Pierscieni znam z filmow, ale i tak planuje kiedys przeczytac calosc, a teraz koncze drugi tom Gry o Tron. Widzialem, ze rekomendowales Malazanska Ksiege Poleglych i juz ja sobie zorganizowalem w calosci, ale moze jest jeszcze cos dobrego? Ziemiomorze czytalem kilka lat temu, ale nic z niego nie pamietam. Kolo Czasu mnie nie porwalo - tylko pierwszy tom skonczylem.
  • Odpowiedz
@kolejne_juz_konto: Wlasnie mialem pytac o te Wojny Makowe, bo powoli sobie ogladam caly film Zaksiazkowanych. Cykl Gone tez wyglada ciekawie, ale moze byc bardziej do mlodziezy skierowany. Kojarzy mi sie troche z serialem The 100.
  • Odpowiedz
ale to moze byc bardziej do mlodziezy skierowany

@akaisterne: A co w tym złego? Literatura młodzieżowa zwłaszcza fantasy może być bardzo zajmująca, ja osobiście polecam ci książki Gartha Nixa a zwłaszcza "Klucze do królestwa" i "Sabriel, Lirael i Abhorsen" (cykl Stare Królestwo). Może nie są to jakieś skomplikowane tytuły ale dają sporo radochy i nie tak naiwne jak cykl Zwiadowców z filmiku, to naprawdę przyzwoita literatura.
  • Odpowiedz
@kolejne_juz_konto: Czytalem niedawno Igrzyska smierci i sie troche cykam brac za literature skierowana do mlodszego czytelnika. Sam poczatek byl znosny, ale cala ksiazka byla jakby na sile pisana. Jeszcze ten watek romantyczny. No slabo to wyszlo, a na Lubimy Czytac srednia ocen powyzej 8/10.

edit: No i masz, jak tylko napisalem, ze mi sie Igrzyska nie podobaly, to Tola je poleca. xd
  • Odpowiedz
Igrzyska nie podobaly

@akaisterne: Bo Igrzyska same w sobie są słabe, to taka książka do kotleta ¯\(ツ)/¯ Mi się akurat zawsze ta seria Starego królestwa podobała (Sabriel...), to młodzieżówka więc żadnych gwałtów ani wytrzewień nie znajdziesz, ale sama seria jest o nekromancji więc to też nie dla dzieci. Zresztą ostatnio się nawet zastanawiałem czy nie kupić sobie na własność, bo lubię do tego co jakiś czas wracać mimo czwartego krzyżyka
  • Odpowiedz