Aktywne Wpisy

Graner +34

tomekb1999 +68
Moim najgorszym pomysłem w życiu było odwiedzenie stolicy Włoch. Samo w sobie nie było to złe, ale gdy chciałem stamtąd wyjechać okazało się, że wszystkie drogi prowadzą do Rzymu. Nie miało znaczenia jak bardzo próbowałem opuścić to miasto, prędzej czy później i tak tam wracałem. Siedzę tu już ósmy rok, niech mi ktoś pomoże
Sprawdziłem auto w Autobazie i okazało się, że zostało ono sprowadzone z Czech do Polski w listopadzie 2023. Było wtedy wystawione na sprzedaż bo pokazało pakiet zdjęć. Porównując zdjęcia z tamtego ogłoszenia i zdjęcia z aktualnego, różnica przebiegu to ok. 20 km (w ciągu ponad 7 miesięcy).
Raport twierdzi, że pomiędzy czerwcem a listopadem przebieg obniżył się o ok. 7000 km. Ale wartości z ostatniego czeskiego odczytu i aktualnego ogłoszenia są zbliżone.
Dodatkowo sprzedający twierdzi, że auto sprzedaje jego kolega, który również ma działalność, ale nie ma własnego placu więc sprzedający mu w tym pomaga, również poprzez wystawienie ogłoszenia na otomoto. Ale w dokumentach byłby wpisany ten kolega.
Co o tym myślicie? Podejrzane wydaje mi się, że auto ponad pół roku sobie stoi, bez rejestracji (sprzedający twierdzi, że auto nie było rejestrowane w Polsce, ale jest do tego przygotowane), samo ogłoszenie wisi już 2 miesiące, mimo dość atrakcyjnej ceny auta (44900 PLN).
#kupnosamochodu #samochody #motoryzacja #samochodyuzywane
@maesaris: Nie dość, że komis, to jeszcze Radom. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Weź jakiegoś specjalistę na oględziny, nie kupuj kota w worku i nie patrz na przebieg.
@maesaris: jak dla mnie to wystarczy, nawet bym tam nie jechał ;)
@saviola7 @majk_emigrant @sign z tym Radomiem to serio taka lipa w temacie aut używanych? Czy po prostu kiedyś coś się działo i łatka została?
@sign a to nie jest tak, że handlarz ma 90 dni na rejestrację auta sprowadzonego z zagranicy a po tym terminie leci kara? No właśnie ta umowa to podejrzana rzecz, gadam o aucie z jednym a sprzedawać
Czerwiec 2023 przebieg 167 327 km.
Takie przebiegi są na oficjalnej czeskiej stronie.
@AnalLog: Salon to też nie do końca pewniak. ( ͡° ͜ʖ ͡°)