Wpis z mikrobloga

#wojna #polska #rosja #smolensk #lechkaczynski

Tak dla przypomnienia czy ruscy nadal "badają" wrak samolotu? w którym zginał prezydent Lech Kaczyński i ciekaw jestem waszej opinii, czy obecnie nam lepiej znana ruska neoimperialna polityka prowadzona poprzez ich wojny z sąsiadami, wojny hybrydowe takie jak upychanie nielegalnych imigrantów na Polską północną-wschodnią granicę spowodowała u was zmianie opinii w tej sprawie czy nie?

W 2010 roku, w Smoleńsku w rosji z udziałem Polskiej pary prezydenckiej miał miejsce?

• Zamach 24.7% (20)
  • Wypadek 60.5% (49)
  • Nie wiem 11.1% (9)
  • Inna odpowiedź 3.7% (3)

Oddanych głosów: 81

Toreo - #wojna #polska #rosja #smolensk #lechkaczynski

Tak dla przypomnienia czy rus...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Toreo: Wypadek. Z resztą, to nie był pierwszy lot w Polsce organizowany wbrew zasadom bezpieczeństwa (np.: lot do Gruzji, czy katastrofa w Mirosławcu w 2008 roku). I nie odbywa się tam żadne badanie wraku, po prostu dość długo to było narzędzie wpływania na nastroje w Polsce.
  • Odpowiedz
@Toreo: Po tym co w kolejnych latach zrobiła rosja w Gruzji i na Ukrainie, to naprawdę nie wygląda na przypadek. Mamy tyle szczęścia, że europa pomaga ukrainie, inaczej ruskich mielibyśmy u siebie. Przypomnijmy, że putler nie raz mówił, że chce wrócić do granic z przed 1991 roku.
  • Odpowiedz
  • 1
@uncles: Ja wcześniej stałem na stanowisku że "nie wiem" tuż po tym wypadku natomiast z drugiej strony jak można wierzyć patologicznym ruskim kłamcą w cokolwiek? Ten samolot/wrak to główny dowód na to co tam się stało, jest to element grania na Polskich emocjach(co też świadczy źle o ruskich) z drugiej też strony temat już aż tak nie grzeje... tak się Polacy nad tym już nie wypalają... ale wrak jest nadal...
  • Odpowiedz
@Toreo: Dokladnie tak. Dla mnie nie pojete jest, jak z 50% polskiego społeczeństwa uważa wszystkie działania putina za złe, ale to że w rosji zgineła cała nasza elita, to od razu z góry zakładają, że to był WYPADEK. Zwłaszcza, że to wydarzyło się w rosji, gdzie tak jak piszesz, kogoś zabić, zestrzelić, to codzienna polityka, a putler był cięty na Kaczyńskiego od dłuższego czasu. To jest nie do pomyślenia, jak
  • Odpowiedz
  • 1
@uncles: Wiesz najtrudniej to czasem stanąć przed samym sobą i powiedzieć ze się myliłem, kłamałem w interesie tego... żeby np. ten kraj nie stał się kolejnym gruzowiskiem jak po powstaniu Warszawskim... ja uważam że (PO/KO,PSL) lub duża część z nich też miała podobne przemyślenia, natomiast ruska się po prostu na ten czas bali w 2010... i nie twierdzę że to było jakimś błędem czy działaniem szkodliwym w interesie Polski, to
  • Odpowiedz