Aktywne Wpisy
Spotkałem na #tinder laskę 13 lat młodszą (22 vs 35), rozmowa gadka szmatka trwa już godzinę, ona nic nie wspomina o moim wieku, luzik. Myślę, o co tu chodzi. Mówię że idę spać a ona na to - proszę porozmawiaj jeszcze ze mną, bo mam kryzys, depresję, dwubiegunowość. Z dalszej rozmowy rzeczywiście, problemy jak ch*j. Co chwila inny nastrój. Nierówno pod sufitem. I że jej sie podobam. Z twarzy bardzo
Teuvo +38
nikt się do tego produktu nie przyznaje ale podobno jest to ambrozja wyprodukowana przez browar głubczyce a browar głubczyce to miejsce w którym chyba nie uświadczy się niczego innego prócz tanich sikaczy
jedyne p--o z ich aktualnego portfolio które kojarzę to special - o ile w ogóle jest to to samo p--o o którym myślę bo w moich wspomnieniach to p--o wcale nie miało 7,2% a nazwę pisało się przez "j" (?) 🤔
browar
Stany Zjednoczone ($250 mln USD):
- RIM-7: Systemy przeciwlotnicze i przeciwrakietowe.
- Stinger: Pociski przeciwlotnicze.
- HIMARS: Amunicja do systemów artylerii rakietowej.
- Amunicja: Pociski artyleryjskie kalibru 155 mm i 105 mm.
- TOW: Pociski kierowane typu Tube-Launched, Optically tracked, Wire-guided (TOW).
- Bradley: Bojowe wozy piechoty.
- M113: Transportery opancerzone.
Wielka Brytania ($212 mln USD):
- LMM: 650 lekkich wielozadaniowych pocisków rakietowych (Lightweight Multirole Missiles) dla wzmocnienia obrony powietrznej.
- Termin dostawy: Do końca 2024 roku.
Niemcy ($166 mln USD):
- Panzerhaubitze 2000: 12 samobieżnych haubic (6 zostanie dostarczonych w 2024 roku, a pozostałe 6 w 2025 roku).
- Leopard 1A5: 77 czołgów, które zostaną dostarczone "jak najszybciej."
Kanada:
- CRV-7: 80 840 silników rakietowych.
- Głowice bojowe: 1 300 niesprecyzowanych głowic.
- C6: 970 karabinów maszynowych.
- Pistolety: 10 500 pistoletów kalibru 9 mm.
- Podwozia: Zdekomisjonowane podwozia 29 transporterów M113 i 64 transporterów opancerzonych Coyote LAV do wykorzystania jako części zamienne.
- ACSV: 10 z 50 opancerzonych pojazdów wsparcia bojowego zostanie dostarczonych we wrześniu 2024 roku, a pozostałe 40 na wiosnę 2025 roku.
Holandia ($88 mln USD):
- Sprzęt: Wyposażenie serwisowe, części zamienne oraz pociski powietrze-powietrze do ukraińskich samolotów F-16.
- Termin dostawy: Nie został sprecyzowany.
Hiszpania:
- HAWK: Natychmiastowe wysłanie kompletnej baterii systemu obrony powietrznej, w tym 6 wyrzutni rakiet, które już znajdują się w Polsce.
#ukraina #rosja #wojna
@homerox2000: jak dla mnie to jest ciekawostka. Ktoś wie jakie mają zastosowanie?
@kylo1412: 14 haubic i 88 leopardów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Komorczak: To jest z-----e tłumaczenie. CRV7 to po prostu kanadyjska wersja niekierowanych rakiet 70 mm. U Amerykanów jest Hydra, a Kanada robiła CRV.
Dodatkowo, silników może być tam wykorzystanych wiele jak np. C17 albo Mk66 - używany w amerykańskich hydrach.