Wpis z mikrobloga

@Sebastix: To nie jest tylko problem Polski tylko szerzej państw Zachodu. W Niemczech Antifa bicie kijami i metalowymi rurkami ich zdaniem groźnych nacjonalistów (w tym nieletnich, którzy powinni co najwyżej dostawać prace społeczne) tłumaczy tym, że policja się tym nie zajmuje i w ogóle w niemieckiej policji są naziści których też będą bić. Państwa się rozpadają przez skrajne siły, a korpo rosną w siłę.
  • Odpowiedz
@Bodzias1844 znam sytuację, że zatrzymali faktycznego z---a co robił dzieciom krzywdę
Więc jeżeli są śmieszni dla 90% społeczeństwa, to warto się ośmieszać, gdy chociaż jedno dziecko zostanie uratowane.
Opowiem wam bajeczkę
Chodził starzec po plaży i zbierał rozgwiazdy wyrzucone na brzeg i spowrotem wrzucał je do morza
Przechodziła jakaś para i mówi
-co ty dziadku
  • Odpowiedz
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo koleś, ale problem jest w tym że utrudniają pracę policji. Co z sytuacjami gdzie outowali pdf zanim policja zbierze dowody, a że podrywanie dorosłej ustającej nastolatkę nie jest nielegalne to jedyne co osiągali to że pdf znikał. oni zrobili krzywdę większej ilości dzieci niż “pomogli”. To jest czynność którą należy zostawić policji, żeby upewnić się że pdf zostaną faktycznie ukarani.

To że się ośmieszają nie jest problemem, problemem jest to
  • Odpowiedz
@Axoi: Misia, jak zostawią to policji, to uwierz mi, ze dzieci będą gwałcone bez większych konsekwencji
Zbyt ufasz w sprawność polskiej policji, nie twierdzę, ze akurat ci robią więcej niż policja.
Ale inicjatywy obywatelskie w wielu krajach robią dobrą robotę i dzieki nim wielu trafiło za kraty za swoje czynny
Do tego, robią to na tyle medialnie, ze policja nie ma wyjścia i bierze się do pracy, by nie było
  • Odpowiedz
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo akurat polska policja to ten rodzaj przestępstw ściga i zgarnia skutecznie. Medialne działanie tylko i wyłącznie ostrzega tych faktycznie groźnych pedofili, to jest sprawa gdzie zbiera się dowody i gdy ma się wszystko zgarnia pedofila w samych gaciach, konfiskując całą elektronikę którą znajdą w domu. Łowca najwyżej zainspiruje pedofila do rozwalenia albo zaszyfrowania dysków i zniszczenia dowodów – a na podstawie rozmowy z kimś udającym nieletniego nie da się skazać
  • Odpowiedz