Wpis z mikrobloga

#blackpill rozwala mnie jak wracam z pracy i słyszę w radiu reklamy rządowego programu in vitro.

Rozumiem jak laska ma 20-30 lat, przebyła jakąś chorobę, lub nie może po prostu mieć dzieci. Ok, pomijając już aspekty moralne i religijne.

Ale jak przychodzi raszpla 35+ bez historii chorób, swoją szansę przechlała, przećpała i przebalowała to dlaczego ja mam że swoich podatków fundować jej in vitro? Są dzieci w domach dziecka proszę bardzo. Kapitan socjalizm po raz kolejny ratuje biedne k0bietki
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Luke_Skywalker88 oswiece cię ale te które balowaly chlaly i się bawiły już dawno mają za sobą ciążę , z własnej perspektywy powiem że raczej dużo kobiet przez długi czas nie może znaleźć nikogo normalnego (tak wiem dla ciebie to nie pojęte bo nigdy nie spotykałes na swojej drodze toksycznych facetow jako kobieta )
Albo proporstu wcześniej nie miały warunków pieniędzy na dzieci (nie nie każdy facet mówi : chodź zrobimy sobie
  • Odpowiedz
Są dzieci w domach dziecka proszę bardzo.

@Luke_Skywalker88: a probowales sie kiedys zainteresowac jak wyglada procedura adopcyjna? Jakie wymogi i warunki trzeba spelniac, jak p----------e jest prawo w PL, ktore faworyzuje nawet najbardziej patologiczna matke, wzgledem potencjalnych rodzicow adopcyjnych.
Dom dziecka, to nie jest stragan z owocami na targu, gdzie przebierasz jak w ulegalkach.
  • Odpowiedz
@Linnior88: @MistrzKowalski ten program to kolejne sypanie kasy tym co i tak ją mają. Jak ktoś chce mieć dziecko to i tak by się zdecydował na invitro prywatnie. Brak KRYTERIUM DOCHODOWEGO sprawia, że jest to transfer pieniędzy od wszystkich obywateli głównie do kobiet 35+, którze przespały (delikatnie mówiąc) szanse na naturalne zajście w ciążę.
  • Odpowiedz
@pamareum

@Linnior88: @MistrzKowalski ten program to kolejne sypanie kasy tym co i tak ją mają. Jak ktoś chce mieć dziecko to i tak by się zdecydował na invitro prywatnie. Brak KRYTERIUM DOCHODOWEGO sprawia, że jest to transfer pieniędzy od wszystkich obywateli głównie do kobiet 35+, którze przespały (delikatnie mówiąc) szanse na naturalne zajście w ciążę.

Dobrze tu trochę racji jest
  • Odpowiedz
@Luke_Skywalker88: Invitro powinno być dofinansowane do 27 roku życia.

Do 26 masz czas studiować, potem masz rok na znalezienie chłopa, ożenek i dzieci. Robisz kariere? SUPER, to rób ale nie należy ci się rządowe wsparcie bo zarabiasz.

Gdyby kobiety ponosiły konsekwencje swoich działań, to szybciutko by się stosunki społeczne znormalizowały
  • Odpowiedz
@typowyWykopekMizogin

@Linnior88: Ale czemu społeczeństwo ma się dokładać że jakaś baba chce mieć dzieci? Nie ma pieniędzy na leczenie chorób a na invitro ma być? Co to jest do chujs

A dlaczego cudze dzieci później mają się składać na emeryturę bezdzietnych ? Pytania można mnożyć
  • Odpowiedz
długi czas nie może znaleźć nikogo normalnego (tak wiem dla ciebie to nie pojęte bo nigdy nie spotykałes na swojej drodze toksycznych facetow jako kobieta )

@Linnior88: Nie możecie ich znaleźć, bo po prostu normalni faceci, przecietni, dobre chłopy z przeciętymi mordeczkami, celami życiowymi, zarobkami nie są przez wasze gadzie mózgi odbierani nawet jak ludzie więc nie dziwota że nie możecie ich znaleźć.

W szkole zawsze z chłopami ze starszych
  • Odpowiedz
@AndrzejBabinicz

@Luke_Skywalker88 Jesteśmy narodem kukoldów, a rządzący po prostu prześcigają się w pomysłach, jak zadowolić kobiety. To jest jeden z tych powodów.

A co ten temat ma do zadowolenia kobiet skoro z tego programu mogą korzystać zamożne małżeństwa które na dzieci i tak stac ? Ja bym powiedziała że korzystają na tym lepiej sytuowani ludzie a same kobiety
  • Odpowiedz
@Luke_Skywalker88 a co jesli ta raszpla oprocz chlania i balowania, pracowala/pracuje i dorzuca sie na ten b----l razem z nami? Lepiej sie ciesz ze cos takiego jest, to moze przez tą raszple bedziesz mial emeryture, pod warunkiem ze nie spartoli tematu wychowawczego, no ale to juz inny temat.
  • Odpowiedz
@Luke_Skywalker88: Najczęstszą przyczyną niepłodności męskiej są niskie parametry nasienia i to właśnie one stanowią główne wskazanie do in vitro. Nasienie mężczyzny może być słabe z wielu powodów.

Czemu pijesz że to invitro jest dla kobiet? Czemu mam sponsorować faceta który nie mógł się obejść bez śmierdzących szlugow albo walenia lolków i teraz nie może zapłodnić ? Przy czym w invitro kobieta nadal bardziej cierpi podczas samej procedury
  • Odpowiedz