✓ Całą karierę opowiadaj, że wiara jest dla ciebie niezwykle ważna ✓ Prosto ze studia jeździj do kościoła ✓ Ślub we wspaniałym sanktuarium w Zakopanem ✓ dwójka dzieci, szkoła tańca z mężem
✓ znajdź nowego bolca ✓ na pielgrzymce? xD (Nie no, w robocie) ✓ gość ofc po rozwodzie, no a jak?
@SzalonyOgorek: Aż mi się ciebie żal zrobiło. Przeczytałem to i musisz mieć bardzo smutne życie albo być naprawdę sfrustrowany. Ile masz lat, że interesują cię takie bzdury i piszesz takie wywody o Pani z M jak miłość? Na Wykop chyba zaczynaja sie schodzić Grażyny i Janusze.
@HHokuss: myślę, że to nie tyle chodzi o interesowanie się czyimś życiem (choć w przypadku celebrytów to to jest uzasadnione) co uwydatnianie hipokryzji katolików, co zawsze warto robić, ze względu na ich poczucie wyższości, z powodu wyznania
@SzalonyOgorek: wykopek odkrywa świat, że ludzie się schodzą, rozchodzą, zakładają nowe rodziny bez podziału na religie, wyznania, kolor skóry, płeć itd. Ale mało tego, również uprawiają S-X! xDD
Jak dla mnie każdemu powinno zależeć, żeby deklaracje religijne pokrywały się z czynami
@SzalonyOgorek: A ja uważam dokładnie odwrotnie. Katolicyzm jest całkiem zjadliwy, jeśli się usunie z niego "nauczanie". Poza nim, jest bardzo spoko - rodzinne wyjścia do kościoła. pielgrzymki, ładne kościoły z ogrodami, dużo zabytków, na praktycznie każdej wiosce jakiś "punkt turystyczny" w postaci starego kościoła albo kapliczki, parafie, kółka różańcowe, możliwość należenia do czegoś, działania w czymś, proboszcze,
@jan_zwyklak: to jak ktoś jest katolikiem i przestaje kochać swojego męża i się z nim męczy to ma się męczyć do końca życia bo jest katolikiem? Można wierzyć w Boga i nie uznawać wszystkich zasad kościoła katolickiego jako jedyną prawdę
Konkretnie jest tak, że jeśli uporczywie nie wierzysz w jakąś prawdę katolicyzmu podaną do wierzenia, to sam się wykluczasz z katolicyzmu.
@SzalonyOgorek: Przeglądam Kodeks Prawa Kanonicznego i nie widzę nic takiego. To co opisujesz to herezja i w KPK jest wymieniona tylko jako przeszkoda w otrzymaniu święceń.
✓ Prosto ze studia jeździj do kościoła
✓ Ślub we wspaniałym sanktuarium w Zakopanem
✓ dwójka dzieci, szkoła tańca z mężem
✓ znajdź nowego bolca
✓ na pielgrzymce? xD (Nie no, w robocie)
✓ gość ofc po rozwodzie, no a jak?
✓ róbcie sobie wspólne zdjęcia, jak modlicie się w Betlejem
✓ dziękuj Bogu za nowo znalezioną, pozamałżeńską miłość
✓ poprowadź program "Moja mama i Twój tata", gdzie ludzie po rozwodzie będą szukać nowych związków
Ona to chyba robi specjalnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#religia #bekazkatoli (daję "z katoli", bo to nie katolicyzm lol), #heheszki #polsat
Ale tak bez żartów to racja.
Jak dla mnie każdemu powinno zależeć, żeby deklaracje religijne pokrywały się z czynami, szczególnie jeśli chodzi o osoby, które się ze swoją wiarą
@SzalonyOgorek: A ja uważam dokładnie odwrotnie. Katolicyzm jest całkiem zjadliwy, jeśli się usunie z niego "nauczanie". Poza nim, jest bardzo spoko - rodzinne wyjścia do kościoła. pielgrzymki, ładne kościoły z ogrodami, dużo zabytków, na praktycznie każdej wiosce jakiś "punkt turystyczny" w postaci starego kościoła albo kapliczki, parafie, kółka różańcowe, możliwość należenia do czegoś, działania w czymś, proboszcze,
A jak im podstawisz mikrofon to mówią, że nie wolno się schodzić, rozchodzić i uprawiać SEKSU.
Nie czujesz tego problemu?
Konkretnie jest tak, że jeśli uporczywie nie wierzysz w jakąś prawdę katolicyzmu podaną do wierzenia, to sam się wykluczasz z katolicyzmu.
Nie musisz się męczyć z małżonkiem, możesz być w
@SzalonyOgorek: Przeglądam Kodeks Prawa Kanonicznego i nie widzę nic takiego. To co opisujesz to herezja i w KPK jest wymieniona tylko jako przeszkoda w otrzymaniu święceń.
@greenbong: czyli można być wegetarianem od poniedziałku do piątku, a w w weekendy już nie.
@jan_zwyklak: No a nie można? Żeby nie jeść mięsa nie trzeba składać ślubów wieczystych. Wystarczy nie jeść mięsa.