Wpis z mikrobloga

Kupiłem używaną konsole PS5, sprzedający dał mi konto do niej bo nie chciał, żeby przepadły gry na tym koncie. Zmieniliśmy adres e-mail na mój, nr tel itd. Mogę bezpiecznie używać konta? Mam na myśli czy on teraz w jakiś sposób może przypomnieć hasło?
#sony #playstation #gry #ps5
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ryshardi: ja bym nie oddawał konta, zawsze później mógł sobie konsole kupić i wrócić do starego, jak boisz się to załóż własne konto na które będziesz kupował gry a jego używaj okazjonalnie
  • Odpowiedz
@Ryshardi teoretycznie przez infolinie jest to wykonalne jeśli poda dane np datę urodzin, pytają też czasem jaki ostatni zakup był na koncie czy coś. Zmień wszystkie dane osobowe na koncie plus zmień numer telefonu i ustaw weryfikację dwuetapową dla bezpieczeństwa
  • Odpowiedz
@Ryshardi: Sprzedaż/odstąpienie konta jest niezgodne z regulaminem PSN, także załóż swoje i co najwyżej graj w gierki z tamtego, bo jest niepewne.
  • Odpowiedz
@Ryshardi pierwotny właściciel zawsze ma opcje przywrócenia konta.

Nie rozumiem, czemu poprostu nie założysz swojego a z tamtego tylko licencje gier będziesz miał. Jak będzie działać to będzie a gdyby w przyszłosci coś się sprzedającemu odwidziało to najwyżej stracisz jego gry a nie swoje gry, zapisy i wszystko.
  • Odpowiedz
Sprzedaż/odstąpienie konta jest niezgodne z regulaminem PSN

@sm_m: pożyczanie / sprzedaż gier fizycznych również jest niezgodne z regulaminem PS. Ale kogo będzie obchodzić jakiś regulamin, który jest niezgodny z prawem.
  • Odpowiedz
@ziomus0812: Różnica jest taka, że poprzedni właściciel nie pójdzie do Sony powiedzieć, że masz jego grę na płycie, ale w sprawie swojego konta może jak najbardziej i jeśli według regulaminu on jest właścicielem, to je odzyska.
  • Odpowiedz
@Ryshardi: Tak. Póki konto tego gościa jest aktywne na Twoim ps5 to będzie Ci działać. Załóż swoje konto i graj na nim. Jak kiedyś gościu będzie chciał odzyskać konto to tylko gry przepadną a nie twoje konto z postępami. Karty bankowej też nie przypisuj do jego konta.
  • Odpowiedz