Wpis z mikrobloga

#przegryw #logikarozowychpaskow Jak się na ciebie uwzięli w szkole, to tylko i wyłącznie twoja wina, bro. Po prostu mogłeś nie urodzić się z autyzmem, niskim intelektem albo innym defektem psychicznym lub fizycznym, ale wolałes wybrać sobie w genach niepełnosprawność i się później dziwisz, że normiki cię gnoją. Nie wstyd ci, intzelu?
Rimbolo - #przegryw #logikarozowychpaskow Jak się na ciebie uwzięli w szkole, to tylk...

źródło: Screenshot_20240904-224150

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rimbolo: W wielu przypadkach wystarczy być cichą osobą żeby Cie gnębili, bo uznają ze jestes slabszy xD

Ale różowe tego nie znają. Pamiętając czasy od podbazy do końca średniej to dziewczyny były marginalnie gnębione często przez inne dziewczyny.

A jakieś ciche ziomki byly gnębione dosłownie przez każdego.

Albo miałem takiego Szymona w klasie. Bardzo głośny i ekspresyjny gość. Bo jak mu coś nie pasowało to pół korytarza fo słyszało. Jego
  • Odpowiedz
@Nowystaryziel: ano, do tego dochodzi psychologia tłumu, i wystarczy jeden debil który niefortunnie zażartuje. dodajmy do to nieodpowiednią reakcję "ofiary" i już nakręca się to s----------e.
  • Odpowiedz
@Rysiowata: Dzieciaki nie mają wyuczonej empatii i działają właśnie tam mechanizmy stadne, które w procesie ewolucji zapewniły grupom przetrwanie, tzn. eliminacja najsłabszych jednostek, które zagrażają przetrwaniu stada lub mają słabą pulę genetyczną i lepiej, żeby się nie rozmnażały.
  • Odpowiedz
@zbrodnia_i_kawa: Dziecko samo sobie zmienić nie może, rodzice mogą zmienić jak ich przekonasz i jest w ogóle wybór żeby zmienić bo ja akurat miałem jedną szkołę w okolicy. Dorosła kobieta nie potrzebuje uczestnictwa rodziców do zmiany partnera.
  • Odpowiedz
@Alzena tusk zaskoczenia. Jakoś nikt cię nie zawołał więc ja to zrobię.
W ramach przypominajki: masz absolutnie zerową wiedzę psychologiczną (w praktycznie każdej książce wspominają o hierarchiach, tak samo informują o wykrywalności traum na przestrzeni lat, spoiler: wzrosła), Zamiast jednak poczytać Zimbardo, czy jakiekolwiek streszczenia wolałaś się wypowiedzieć. Jak to mówią: lepiej jest milczeć i wyglądać na idiotę, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Wcześniej pamiętając jak przez mgłę twoje
  • Odpowiedz
@TrafnyTaktyk: często orientuje się jaka jest jej rzeczywista sytuacja po latach, po dzieciach i wówczas też nie ma wyboru. Właśnie to jest istota mojego komentarza. Czasem znajdujemy się w beznadziejnych sytuacjach bez wyjścia, tylko nie wiem czemu według przegrywów w przypadku mężczyzn to są zawsze poważne i niemożliwe sytuacje, ale jak osoba ma w----ę, to już ma pełną sprawczość i kontrolę nad każdą sytuacją. Jakieś mommy issues?
  • Odpowiedz
nie wiem czemu według przegrywów w przypadku mężczyzn to są zawsze poważne i niemożliwe sytuacje, ale jak osoba ma w----ę, to już ma pełną sprawczość i kontrolę nad każdą sytuacją. Jakieś mommy issues?

@zbrodnia_i_kawa: Jesteś na forum zdominowanym przez facetów i to typowe następstwo wojny płci . Na "babskim" forum lub grupie dla kobiet przeczytasz natomiast, że zdrada w związku niezależnie, której strony, to zawsze wina faceta, że mężczyzna jak
  • Odpowiedz
@Rimbolo: @Alzena dlaczego większość kobiet nie jest gwałcona i przechodzi przez życie bez większych traum.
Dlaczego większość facetów nie została pobita i przeszła przez życie bez szwanku?

Robienie z ofiar złych ludzi to domena słabych jednostek
  • Odpowiedz