Wpis z mikrobloga

Nigdy nie lubiłem kręcić afer, dlatego ten wpis ma służyć jako przestroga dla osób planujących wypoczynek w Bieszczadach. Chciałbym opisać swoją nieprzyjemną sytuację związaną z domkami letniskowymi Jaworówka w Wołkowyjach.

W tym roku po raz pierwszy postanowiłem odwiedzić ten rejon Polski. Niestety, domek letniskowy, który wynająłem z rodziną, sąsiadował z domkami, których właściciel był podludziem i troglodytą. Choć nie wynajmowaliśmy domku od tych osób, wystawiłem im ocenę na Google, w której opisałem całą sytuację. W odpowiedzi właściciel próbował wybielić sytuację, jawnie kłamiąc i twierdząc, że nic takiego nie miało miejsca. Jednak policja, która została wezwana na miejsce, miała zupełnie inne zdanie.

Niestety, nie jestem za dobry ani w tagach ani wpisach więc proszę o wyrozumiałość. Screenshot odpowiedzi zamieszczę w komentarzu.

#afera #bieszczady
Fapam0rgana - Nigdy nie lubiłem kręcić afer, dlatego ten wpis ma służyć jako przestro...

źródło: Screenshot_2024-09-04-19-53-58-39

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fapam0rgana: ale rak, jak u górali czasem. Nie obchodzi mnie jako wynajmującego jakie mają spory, mam nadzieję że policja jakkolwiek zareagowała, bo tacy ludzie nadaj się na to żeby tylko być bankrutami, jeśli nie potrafią załatwić swoich roszczeń w sądzie to wara od wjazdu i tyle. Przykre że na wakacjach kiedy na maxa człowiek potrzebuje się wyzerować musi jeszcze walczyć z takimi sytuacjami. Ci ludzie uważają że kichamy pieniędzmi gdy
  • Odpowiedz
  • 354
@RRybak: Dodam, że po interwencji policji w końcu odblokował łaskawie drogę, żebyśmy mogli wyjechać. Po powrocie stawaliśmy przed drogą, żeby nie przepychać się z idiotą. A no i te jego domki miały osobne miejsca parkingowe, na których póżniej parkował.. Czyli miał gdzie stawać.
Fapam0rgana - @RRybak: Dodam, że po interwencji policji w końcu odblokował łaskawie d...

źródło: auto2

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 48
@RRybak: Z tyłu widać kawałek dachu mojego auta. To była bardzo wąska droga. Po jednej stronie płot a po drugiej bardzo ostry spadek około 1,5m. W nocy wracajac do domku zawsze chodziliśmy obok płotu, żeby nie zjechać w dół.
  • Odpowiedz
jak u górali czasem

@cala_w_trawie: w Bieszczadach jest sporo ludzi napływowych z Podhala; po wojnie, jak tworzył się TPN to gonili górali z owcami z Podhala w Bieszczady, część z nich tam została i osiadła. Może to potomkowie właśnie tych ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Fapam0rgana: Przykre. Następnym razem koniecznie sprawdzajcie opinie o miejscu, w którym wynajmujecie. Mam nadzieję, że następny wyjazd już się uda. Szanuję za cierpliwość, bo ja bym typa brutalnie skopał za robienie zdjęć dziecku i nie patrzyłbym na wyrok.
  • Odpowiedz
@dzyndzla: przy wielkiej pętli bieszczadzkiej jest jedna bacówka prowadzona przez właśnie takiego górala i jego żonę Ukrainkę. Mieszanka wybuchowa i podobno mocno p----------i ludzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Fapam0rgana: Widzisz to jest tak, skoro typ z Jaworówki nie może wygrać z typem z Sielskiej Chaty, to będzie przynajmniej obrzydzał pobyt w tej Sielskiej Chacie.
  • Odpowiedz
@Fapam0rgana ogolnie to bieszczady i podkarpackie charakteryzuje sie tym, że mieszka tam sporo ludzi, którzy toczą ze sibą jakieś dziwne spory o nic, od wielu pokoleń. Nie wiem o co chodzi, ale wiele razy slyszalem o tych rejonach bardzo negatywne opinie
  • Odpowiedz
@Fapam0rgana: cel osiągnięty. Poszło słaba opinia, więc ludzie może będą przyjeżdżać mniej. Właśnie dlatego gnida usrywa życie turystom w jego wewnętrzny sporze
  • Odpowiedz