Aktywne Wpisy
duzy_krotki +716
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
BlackpillMonster +137
W tym roku po raz pierwszy postanowiłem odwiedzić ten rejon Polski. Niestety, domek letniskowy, który wynająłem z rodziną, sąsiadował z domkami, których właściciel był podludziem i troglodytą. Choć nie wynajmowaliśmy domku od tych osób, wystawiłem im ocenę na Google, w której opisałem całą sytuację. W odpowiedzi właściciel próbował wybielić sytuację, jawnie kłamiąc i twierdząc, że nic takiego nie miało miejsca. Jednak policja, która została wezwana na miejsce, miała zupełnie inne zdanie.
Niestety, nie jestem za dobry ani w tagach ani wpisach więc proszę o wyrozumiałość. Screenshot odpowiedzi zamieszczę w komentarzu.
#afera #bieszczady
@cala_w_trawie: w Bieszczadach jest sporo ludzi napływowych z Podhala; po wojnie, jak tworzył się TPN to gonili górali z owcami z Podhala w Bieszczady, część z nich tam została i osiadła. Może to potomkowie właśnie tych ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Fapam0rgana: ani w posługiwaniu się językiem polskim, skoro opisujesz jak brama chciała wyjechać z posesji.