Wpis z mikrobloga

#wykop #moderacjacontent #gorzkiezale

Ten portal po prostu umiera. Spadek użytkowników widać najlepiej po rankingu. Gdzie parę lat temu mieć bordo to było wyzwanie wymaganego dodawania dziesiątek znalezisk lub setek komentarzy. Teraz wystarczy wejść dwa razy na główną żeby być w rankingu najbardziej aktywnych osób.

Ale najbardziej mnie boli brak jakiegokolwiek wartościowego kontentu. Czasami, z przyzwyczajenia, odpalam wykop żeby po 5 minutach przewijania go zamknąć. Jałowe komentarze i durne obrazki w gorących. Dzięki działalność moderacji najbardziej wartościowi użytkownicy dawno uciekli, a wraz z nimi ciekawe treści. Nikomu nie opłaca sie tworzyć jakiś ambitnych, ciekawych treści, gdy w każdej chwili może dostać bana bez powodu.
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Peak tego portalu to było jakieś 10 lat temu. Konsekwencją tego, że portal pustoszeje jest też pewnie to, że wiele użytkowników stało się dorosłymi, zmieniły się priorytety, zdecydowanie mniej czasu żeby się tutaj po prostu się udzielać. Sam miałem wtedy 18 lat :D Ale niektóre akcje nie do zapomnienia, jak chociażby genialny tag #kiespkiedreas XD
  • Odpowiedz
Ten portal po prostu umiera.

@Nusantara: zabawne jest to, że niby najlepsze komentarze do tego postu, to neuropki z czarnej dokładające się swoim spamem i farmazonami do upadku tego portalu XD
  • Odpowiedz
@Nusantara: ja myślę, że spadek użytkowników to nie tylko odpływ tych zasłużonych, starych wyg, ale także ograniczenie liczby botów oraz multikont. Swego czasu widać było jak na dłoni, że sporo tego było, szczególnie w tematach społecznych, politycznych, etc. Teraz trzeba podawać przy rejestracji numer telefonu, co w połączeniu z koniecznością rejestracji prepaidów pozwala moderacji lepiej filtrować takich gagatków i to jest akurat dobre dla portalu IMO.
  • Odpowiedz
@Prawilny_Czykierek: ja mam tworzyć za darmo treści żeby ta szuja Białkov miał z tego pieniądze? Niech się weźmie za jakość tego portalu, zacznie walczyć z tym chlewem, który tu zrobił, to wtedy może to rozważę. xd
  • Odpowiedz
  • 0
@Nusantara: po co tu być, skoro tu są prawie same przyjeby? incelstwo i z-----e poglądy zżeraja nie tylko wasze życia, ale wszystko czego się dotkniecie
  • Odpowiedz