Wpis z mikrobloga

Mircy, jestem na etapie wyboru reku. Zastanawiam się nad Karino oraz reQnet. Obydwa z odzyskiem wilgoci. Czy możecie dać feedback o tych dwóch producentach?
Ciekawie wygląda opcja Karino z chłodnicą. Ma ktoś może takie urządzenie?

#budujzwykopem #rekuperacja #wentylacja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sprayy: Mam reQnet od razu mogę ci podać jedną jego gigantyczną wade, do sterowania potrzebuje internetu i apka jest kijowa, ale ma restowe api działające w sieci lokalnej więc jak się uprzeć można sterować bez apki. Oprócz tego spoko sprzęt.
  • Odpowiedz
  • 0
@lobo: spoko, rest API z urządzenia mi wystarczy ;) te bypassy automatyczne itp działają dobrze? Faktycznie jest tak, że zakładasz reku i o nim zapominasz?
  • Odpowiedz
Podepnę się pod temat bo też będę musiał ogarniać za jakiś czas. Używa ktoś sprzętu firmy Alnor i może coś więcej powiedzieć?
  • Odpowiedz
  • 2
@sprayy Mam reQnet. Polecam, działa, przypomina o filtrach, wszystkim zajmuje się automatyka po dokupieniu modułu przepływów i co2.
Pomyśl o miejscu na dodatkowy "dzwonek" przy wejściu do domu aby zwarciem uruchamiać program przewietrzanie - 15min na max przepływach.
Jak chcesz, to ogarnie Ci też okap i kominek, ale to już sobie sam poczytaj albo zadzwoń do nich.
Świetny kontakt przed zakupem, w trakcie i po.
Ja mam 302, który jest po poprawkach kogoś, kto na
  • Odpowiedz
  • 0
@sprayy Nie, nie ma tam grzałki. Do rozmrażania zmienia przepływy i jest trochę głośniej niż się spodziewasz.
Np. Tryb auto doprowadzil do tego, że maszyna pracujd na 40%, a przychodzi rozmrażanie i nagle pracuje na 90% i robi się głośniej.
  • Odpowiedz