Wpis z mikrobloga

@LuigiVampa1: ogolnie sie z Toba zgadzam, przy czym że żerowanie/wykorzystywanie rozumiem w taki sposób, że ktoś bogatszy nadużywa rej relacji / ma niewspółmierny zysk względem wykorzystywanego.

Wiesz, tak samo można by o feudalizmie czy niewolnictwo powiedzieć. Pracują dla mnie, ale przynajmniej maja co jeść, gdzie mieszkać i się rozmnażać, a ja ich nie zabijam kiedy tylko mam na to ochotę.

Chyba te systemy jednak się nie sprawdziły skoro był w
  • Odpowiedz
@donttalktome: Hm ale przecież był odcinek, jak Peggy dostała amnezji i Al jej wmówił, że nie musi spać tylko gotować dla niego czego tak pragnął. Z tego powodu się tak napalił, że sam wziął Peggy na pięterko i w ten sposób odzyskała pamięć. Czyli powodem nie było, że ciągle ta sama dziura, tylko nie zaspokojenie, jego podstawowych potrzeb, jak jedzenie.
  • Odpowiedz
@Coco_jumbo_i_do_przodu: Był też odcinek z grillem - gdzie *bardzo* mu się spodobało jak go czyściła i też zaciągnął na pięterko. Problemem nigdy nie był jej wygląd, tylko paskudny charakter, lenistwo i beztroskie przepuszczanie ciężko zarobionej kasy.
  • Odpowiedz
@Qubryk był też najlepszym fachowcem od instalacji telewizji satelitarnej. Nigdy lepszego filmu instruktażowego montażu anteny nie widziałem.
  • Odpowiedz