Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się co w głowach mają Ukraińcy dopuszczając do gadania bzdur Kulebe i innych polityków blokujących temat ekshumacji.

Nikt od nich nie wymaga oddawania ziemi czy płacenia za to co zniszczyli. Nikt nie wymaga odcinania się od historii, bo da się zrozumieć że mieli ją złożoną i ich współpraca z naziolami była wtedy jedyną opcją.

Chodzi o zwykłe uczczenie ofiar, postawienie grobowców i TYLE. Sprawa byłaby zamknieta. A tak - będzie gadanie, przepychanki, napięcia.

Mam nadzieję że gdy będzie po wojnie skutecznie zblokujemy tematy istotne dla Ukrainy do czasu wyjaśnienia ekshumacji.

#ukraina #polityka #polska #wolyn
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam nadzieję że gdy będzie po wojnie skutecznie zblokujemy tematy istotne dla Ukrainy do czasu wyjaśnienia ekshumacji.

@Grzesiok: Dokładnie. Jak już ruSSkie guano padnie to przyjdzie czas na rozwiązanie spraw które nas nurtują. Dopóki Ukraina nie zrealizuje naszych postulatów to nie wejdzie do UE.
  • Odpowiedz

@Grzesiok: I staniemy się automatycznie ich rywalem co od razu wykorzystają Niemcy, dlatego tak bardzo nie dziwię się o te naciski żeby było to teraz bo po wojnie interesy po prostu to uniemożliwią.
  • Odpowiedz
@Grzesiok:

Zastanawiam się co w głowach mają Ukraińcy dopuszczając do gadania bzdur Kulebe i innych polityków blokujących temat ekshumacji.

Brak stanowczej reakcji Polaków na ich bezczelność.
  • Odpowiedz
@Grzesiok: Maja to samo w głowach co i masa Polaków - czyli rozbuchane ego poprzez czasem przesadne pompowanie dumy narodowej. Dlatego każde ustepstwo jest widziane jako porażka i jest nie do przyjecia. Do tego oni uważają, że nie można Polakom ustepowąc, bo to rodzi kolejne żądania - w sumie oni takie spory oceniaja podobnie jak u nas, tylko u na zli sa Ukraincy a to efekt tego, że za łągodnie
  • Odpowiedz