Aktywne Wpisy

kecajek +298

adam-pajac +167
#p0lka Co kobiety mają z tym pompowaniem ust? Dla kogo one to robią? Chyba dla innych kobiet bo nie uwierzę, że jakiemuś normalnemu facetowi to się podoba. Spodobać się to może jedynie 50-letniemu Cześkowi albo facetom z budowy bo "hehe lepiej ssie". Jak sobie taka napompuje te wary to od razu +10 do wieku i zamiast ust ma parówkę pękniętą w mikrofalówce
źródło: besties
Pobierz

![Canon wprowadza opłatę $5/mc za 1080p w trybie webcam [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/7033f416f8a86b54eeb1d87569a6a2bd5d4bf7ca964e5d3483e92e48b74db2b0,q80.jpg)
a) ponowna kanałówka
b) resekcja (bo ponowna kanałówka przecież nic nie da, skoro nie widać, by z tą było coś źle zrobione)
c) wyrwanie i implant (bo już odstaje, ma "zeżarte korzenie", a resekcja tylko dobije)
W końcu zostałem przekierowany do chirurga szczękowego, który robi resekcje i siódemek, by i on sprawdził. Zdziwiło mnie to, że w gabinecie mają możliwość zrobienia zdjęcie RTG pantomograficzne, pojedyńczego zęba, ale nie mają już tomografu 3d (to się chyba nazywa CBCT). Nie jest to obecnie standardem, by takie tomografy mieć na miejscu?
Kolejne pytanie - ostatnio miałem robiony tomograf 3d z 3 miesiące temu. Będzie on aktualny, czy lepiej zrobić nowy, a może wystarczy zdjęcie rtg 1 zęba podczas wizyty (co kosztuje z 60 zł, a tomograf 3d 300 zł)?
#zeby #zdrowie #stomatologia #pytanie #dentysta @SkrytyZolw
mikrochirurgia ma wyższe powodzenie niż sama resekcja - ponad 90% vs ponad 60% (piszę z pamięci)
Problem tutaj leży w nazewnictwie. Resekcja w domyśle powinna zawierać też wsteczne opracowanie kanałów
Co do tematu - najpierw spróbuj z ponownym leczeniem endodontycznym, to że kanały na rtg wydają się prawidłowo przeliczone o niczym nie świadczy, ewidentnie bakterie w kanałach są dalej, skoro zmiana okolowierzcholkowa występuje. Zabieg chirurgiczny zawsze zdążysz zrobić