Wpis z mikrobloga

Kolejna sezonówka leci na śmietnik historii wraz z kreacjami Palikota, Petru, Kukiza i innych showmenów.

Ciekawe jak to 6,5% się rozkłada na PL2050 i PSL, moje podejrzenie jest takie że prawie cały elektorat PSL-u został zjedzony przez PiS i Konfę a PL2050 skończy wchłonięta przez KO jak poprzednio Nowoczesna bo to praktycznie ci sami ludzie u sterów i elektorat.

Dość zabawne że KO oficjalnie się cieszy że główny koalicjant odpływa w nicość, z takimi sojusznikami to wrogów nie potrzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co do Konfy - jak mówiłem, psy szczekają a karawana jedzie dalej.

#polityka #sondaz #sejm #konfederacja
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ile Ty masz lat, że wierzysz politykom?

@kidi1: Mentzen to nie polityk. Ale zdradzę ci pewien sekret. Jak się przez lata kogoś bardzo dokładnie obserwuje, jak się czyta wszystkie wypowiedzi i śledzi całą działalność, to nabiera się co do takiej osoby zaufania. Bo jeżeli ktoś działa przez kilkanaście, kilkadziesiąt lat, nie dla własnej korzyści, tylko dla pewnych wartości, co udowodnił wiele razy trudnymi decyzjami, no to znaczy, że można takiej
  • Odpowiedz
o i jest mój ulubiony lewak. Klasyka, jak fakty nie zgadzają się z światopoglądem, to trzeba robić fikołka. W każdym z wymienionych ugrupowań startował wtedy aktywny członek konfederacji.

@makaronzjajkiem: Nie wiem co ty gościu bredzisz, jakie fakty? To, że ktoś nie został wykreślony z listy członków nie znaczy, że jest aktywnym członkiem Konfederacji. To były komitety konkurencyjne wobec Konfederacji, bo część działaczy się obraziła z tego czy innego powodu, ale
  • Odpowiedz
Czyli obiecanki na Ciebie działają?

@kidi1: Zależy kto i co obiecuje. Ludzie którym ufam nawet nie muszą mi nic obiecywać bo ja wiem co zrobią, wiem jak zagłosują i wiem jaki projekt ustawy złożą.
  • Odpowiedz
@Jah00: oj ty mój komuszku wspaniały, fikołek godzien (para)olimpiady. Chwilę temu nie było czegoś takiego, teraz to już są nieznaczący działacze konfederacji. Jak rozumiem, nie są oni w konfederacji? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Jah00: Wiesz ilu już było polityków, którzy jedno obiecywali a robili coś odwrotnego? Mentzen jeszcze nie zawiódł Twojego zaufania bo jeszcze nie zdobył takiej władzy żeby o czymś decydować. Tak działa polityka- urabiać glinę latami i zdobywać zaufanie a później na stołku już można robić co się chce. Dałeś się nabrać.
  • Odpowiedz
@Jah00: Powiem Ci po czym poznać dobrego polityka. Po tym co zrobił a nie po tym co obiecał. Mentzen jeszcze nic nie zrobił, więc traktuj to co mówi z dystansem.
  • Odpowiedz
Mentzen jeszcze nie zawiódł Twojego zaufania

@kidi1: I nie zawiedzie.

Dałeś się nabrać.

@kidi1: Ale na co? Mentzen robi dokładnie to czego od niego oczekuję. I robi to nie od dziś, ale gdzieś od 10 lat, bo tyle czasu obserwuję jego działalność. Nie ma żadnego powodu dla którego by miał robić coś innego niż dotychczas. Mentzen ma moje pełne zaufanie i nigdy mnie nie zawiedze, bo to jest
  • Odpowiedz