Wpis z mikrobloga

Po parku biegam od trzech miesięcy. Psy bez smyczy to ponad połowa, powiedziałbym, że 7 na 10 psów biega bez smyczy. Jak wspomniałem, biegam od miesięcy, ale dzisiaj po raz pierwszy pies na mnie wyskoczył. Wyskoczył mi przed nogi i zaczął krążyć wokół mnie. Żeby go nie przestraszyć, przykucnąłem, ale on nadal krążył. Oczywiście pies nie był duży, wtedy moja reakcja byłaby inna. Po może pół minucie zza drzewa wybiegł właściciel. Podszedł do psa, ale ostrożnie, ja, uśmiechnąłem się do niego, a on... coś mówił po holendersku, ale z jego słów zrozumiałem tylko "goed", w sensie, że to dobry pies. Uśmiechnąłem się do niego po polsku(😑), a on sobie poszedł. Wracając do domu, znowu zobaczyłem tego gościa 200-300 metrów ode mnie. Oczywiście pies nadal był bez smyczy. Chciałem nagrać psa z właścicielem, ale nie znam przepisów, przede wszystkim języka holenderskiego, a on wyglądał na przepitego budowlańca, więc angielski odpadał XD.
#psiarze #psy #holandia #emigracja #bieganie
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@landstreicher_21 No, dokładnie. Czasem chodzę po tych galeriach, i widzę jak Holendrzy siedzą w klimatyzowanych pomieszczeniach. Najwygodniejszym budynkiem do pracy są chyba ich sklepy budowlane. Wielokrotnie widziałem, jak Holendrzy siedzą na tych dywanach lub matach i sobie rozmawiają, a dniówka leci. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz