Aktywne Wpisy
robert5502 +705
Dobra nowina!
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
bedejutro +263
To jest chyba ten słynny rezystor 01005 (0.4x0.2mm) chociaż wydaje mi się mniejszy może nawet najmniejszy występujący czyli 008004 (0.25x0.15mm). Kurła jak śmieć, dawno mnie prosty element nie zaskoczył. Ze smartwatcha zalanego wypadł.
#elektronika #elektronikadiy #lutowanie #mikroelektronika #mikrolutowanie #ciekawostki
#elektronika #elektronikadiy #lutowanie #mikroelektronika #mikrolutowanie #ciekawostki
Cześć,
Szukam powłoki, takiej typowo rocznej, która wytrzyma po prostu od jesieni do wiosny.
Kluczowe jest to, aby była jak najprostsza w aplikacji i docieraniu. Im taniej tym lepiej, ale nie jest to najważniejsze. Po prostu chce nałożyć bezproblemowa powłok na gruzowatym daily. Polecicie coś? Can Coat evo w sprayu spełni założenia?
Vision z drugiej strony jest o tyle łatwiejsze że ma pompeczkę i jak się uprzesz to możesz aplikować nawet jak
A podpowiesz jakimi fibrami docierać tego Inspire? Coś krótkiego typu wax pro no limit, czy raczej grubas jak wax pro barney? Rozumień ze ścierki po powłoce juz drugi raz do lakieru sie raczej nie nadadzą?
Fibry pójdą do kół :)
Ja u siebie w studio jako roczną powłokę nakładam Ceramic Pro Sport (zwaną także kubebond diamond plus)
Ale on już wymaga trochę wprawy - aplikowana jest na morko i lubi zostawiać high spoty przy za późnym docieraniu (i wysokiej temp)
Natomiast faktycznie leży 12 miesięcy: 6 miesięcy ładnego kropelkowania, 4 miesiące stopniowej taflowania i
Jaki QD wrzucać na takiego Inspire po każdym myciu? Wiadomo ze zawsze po myciu cos zostanie na lakierze po wodzie/ręczniku i warto przelejciec lakier qdkiem żeby nie było smug etc. Carpro Reload się tutaj nada? Albo Cc water gold?
Co do QDków - tak zaleca producent. Mi też było ciężko się przestawić by niczym nie psikać po myciu bo jak to tak, mycie i żadnego QD na koniec, ale naprawdę nie ma takiej potrzeby.