Aktywne Wpisy

EnzoMolinari +23
Sytuacja sprzed chwili. Różowa wraca od ginekologa i dzwoni do mnie, że wszystko w porządku. Pan doktor nie znalazł nadżerki. Ja się pytam jaki pan doktor. Przecież ty do kobiety chodzisz. Okazuje się, że nie było lekarki, która zawsze ją bada i w zastępstwie zbadał ją doktorek. No ja p------ę jesteśmy razem od liceum. Zdjąlem jej simlocka i jestem jedynym facetem, który widział ją nago. Autentycznie chce mi się wyć z w--------a.

brubel +25
Screen z grupy osiedla, na którym mieszkam. Uwielbiam ludzi przenoszących się na wieś lub na tereny wiejskie, które de facto są wsią, ale już w granicach administracyjnych miasta i narzekających na takie rzeczy. W sumie tyczy się to nie tylko p-------------a się do rolników, ale też budowania się obok lotnisk, strzelnic itp i narzekania na hałas. Ciekawe czemu działki były takie tanie i czemu wtedy to Ci bulwo nie przeszkadzało? Może jest

źródło: temp_file876015500650161673
Pobierz
Nawet tutaj ktos do serwera DNS proponuje zwykly komputer nizej.
Chetnie dokupilbym sobie troche nowych gratow ale ciagle mam na uwadze zuzycie energii.
Glowny NAS przy 110W to prawie 1000 pln rocznie w pradzie, do tego osobne hosty do pfsense, frigate, hass to 1500 jakies (mialem kiedys razem ale restart hosta sprawia ze wszystko lezy no i mam kilka mniejszych UPS a nie jeden duzy), rozwazam czy z PC nie zrobic kolejnego serwera znowu ale to zje kolejny 1000. Do tego switche i AP. Chetnie dodalbym wiecej AP ale to znowu jakies 15W na sztuce, kolejny NAS to wielokrotnosc a potem sie musze tlumaczyc czemu rachunki za prad sa jakie sa jak caly miesiac nas nie ma.
Tylko minipc z N100 nie zawodzi i ciagnie pojedyncze waty w idle ale nie robi nic poza plexem i nie ma zadnych dyskow krecacych sie.
#selfhosted #serwery
@jurek-gagarin Muszę się zastanowić czy dałbym radę coś podobnego osiągnąć ale większość przestrzeni to "ISO Linuxa" które long term seeduje I wszystko się kreci bez przerwy.
@kwantowykocyk a słyszałeś o fotowoltaice ( ͡º ͜ʖ͡º)?