Wpis z mikrobloga

Jak Donek przepchnie kolanem kredyt BSDM0% (Brak Szans Dla Młodych), to będzie to równoznaczne z powrotem kolegów Ziobry do władzy. Nie tak się umawialiśmy.

#nieruchomosci #polityka
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nolimit: Jeśli dopłaty do deweloperów wejdą to choćby z prezydenckich opozycja wystawiła Hitlera to na niego zagłosuje by PO pożegnało się z marzeniami o władzy.
  • Odpowiedz
  • 2
@Lepav: młodzi, których najbardziej dotkną skutki tych chorych pomysłów mają z 10 lat obecnie, także obawiam się, że mogą mięć problem ze zdolnością kredytową
  • Odpowiedz
@Lepav: A może planuje kupić mieszkanie za rok/dwa/trzy? Przy kredycie 0% i inflacji ~4% ceny pewnie wzrosną o 20-30%, a ja na ten kredyt nie mam szans.

A jak się kredyt skończy i za 3 lata co? znów będziemy pompować POMPA POMPA kredyty? Jakoś w całej europie zachodniej beton poszedł w dół jedynie nie w Polsce bo PiS se wymyślił 2%. Jeżeli to przejdzie to obiecuje k---a mać, że nie
  • Odpowiedz
nikt tu nie będzie mieszkać

@Lepav: ja się zbieram za granicę. Koszty życia absurdalne, poziom usług państwa żenujący. Układy i układziki. Kilka lat mieszkałem już za granicą, chciałem wrócić na swoje. Ale szkoda mi pieniędzy/czasu/zdrowia na ten kraj. Z rozmów ze znajomymi wynika, że to dość powszechny punkt widzenia. Kto będzie mieszkał w waszych "apartamentach", kto będzie dopłacał do waszych zysków, albo kto wam będzie zęby leczył - nie interesuje
  • Odpowiedz
  • 0
@bartekppp czemu nie masz na ten kredyt szans? Przecież nawet nie podano jeszcze jego finalnych kryteriów.
PS: W Unii Europejskiej nieruchy wzrosły o 1,3% w ujęciu rocznym. Nie porównuj Polski do Europy Zachodniej, jak porównasz do jakichś Węgier, Bułgarii, Litwy to zobaczysz równie duże wzrosty nieruchomości, pewnie przez tuskowe bk0 ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@Yyyooooyyy no leć, ja sporo czasu za granicą spędziłem, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Oprócz emerytury w ciepłych krajach raczej się stąd nie ruszam. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Lepav: To te kryteria to się zmieniają jak ja gacie, codziennie. Bez dzieci i tak zobaczę 0% jak świnia niebo. Naplują mi w mordę tylko ldatego, że się uczyłem pracowałem i nie zrobiłem 3jski dzieci w wypizdowie wielkim. 1,3 w ujęciu rocznym ,a po wprowadzeniu bk2% ile wzrosły ;) Liczę na to samo przy 0%.
  • Odpowiedz
  • 0
@bartekppp nawet proponowane 1.5% w takim przypadku jest aż nadto hojne. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Wzrost cen przy bk2 był wypadkową kilku czynników, raz że żeton z orzełkiem stracił na wartości od 2020 i w końcu te ceny nieco urealniono, a dwa że ludzie mieli parę miesięcy, żeby skorzystać z programu, który miał później zniknąć. W przypadku skokowego popytu ceny poszły w górę, co było proste do
  • Odpowiedz
@Lepav: To niech się wezmą za te fundusze i opodatkują (bo są na to sposoby) żeby im się nie opłacało, zachęcą ludzi do wynajmowania własnościowych pustych mieszkań (np nie strasząc ich, że ktoś Ci do niego wejdzie przestanie płacić i zostaniesz z z problemem a Policja Ci powie proszę opłacać Panu złodziejowi prąd i wodę), zajmą się budowaniem tanich mieszkań na wynajem albo niech wprowadzą kastrata od 3 mieszkań wzwyż.
  • Odpowiedz
@Lepav podaj mi proszę o ile żeton z orzełkiem stracił na wartości i o ile mieszkania wzrosły w stosunku do do spadku wartości żetonu. Wzrost cen przy bk2 był tylko i wyłącznie z powodu, że bk2 została wprowadzona. Tylko i wyłącznie z tego powodu. Czysta spekulacja. Ceny nieruchomości opierają się dzisiaj tylko i wyłącznie na sentymencie i czekaniu na dopłaty do kredytów. Górkę na nieruchach mamy za sobą, teraz tylko spadki
  • Odpowiedz
  • 0
@Czoso ja od dawna mam swoje nieruchomości, nie płacę Panom landlordom ani nie mieszkam z mamą, czekając na mityczne spadki. Kto tu jest niedorozwojem? ( ͡º ͜ʖ͡º) leć na czarno gniazdowniku. ( )
  • Odpowiedz