Wpis z mikrobloga

Naprawiałem samochód z oc sprawcy.
aso mi wystawiło fakturę na niemal 50% całkowitych kosztów naprawy
a miałem pokryć tylko kwotę vat w 50% bo auto w środkach trwałych firmy (wykorzystywane pół prywatnie pół na firme)

o chui tu chodzi? niedość żę poniosłem strate, bite auto, to jeszcze mam do interesu dopłacać? XD

#motoryzacja #ubezpieczenia #oc #prawo
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KONONOWlCZ: albo ktoś się walnął, albo ubezpieczyciel odmówił uznania odpowiedzialności i kosztorysu naprawy w tej części. Sprawa do wyjaśnienia, ale w drugim przypadku zostaje tylko reklamacje i sąd.
  • Odpowiedz
@KONONOWlCZ: ciekawostka. Jak podpisywałeś papierki w aso do pewnie też podpisałeś "jeśli ubezpieczyciel nie dam nam odpowiednio dużo hajsu to zwrócę ASO różnice". Traktuj to jako ciekawostke a nie straszenie

Ale jak auto jest więcej warte niż policzyli w aso to ubezpieczyciel zapłaci tylko musisz się odwołać
  • Odpowiedz
  • 2
"jeśli ubezpieczyciel nie dam nam odpowiednio dużo hajsu to zwrócę ASO różnice

@walokid: no tak zapomniałem że żyję w kraju w którym wszyscy chcą mnie zrobić w 8==D ;)
  • Odpowiedz
@KONONOWlCZ: Tak, aczkolwiek serwis zachował się mega słabo, bo nie powinni tego naprawiać bez akceptacji (tak przynajmniej robią moi klienci prowadzący serwisy samochodowe), z drugiej strony prawdopodobnie biorąc pod uwagę podpisane umowy, to serwisu nie interesuje opinia ubezpieczyciela
  • Odpowiedz
jeśli ubezpieczyciel nie dam nam odpowiednio dużo hajsu to zwrócę ASO różnice

@KONONOWlCZ: @walokid
nie o to chodzi w tym przypadku, jak biorą z OC to jest już deklaracja OC co do zapłaty, klepnięte i zapłacą wszystko co muszą,

ten zapis ASO to jest na takie okazje, że w międzyczasie policja ustali, że np. było to wyłudzenie odszkodowania, jakieś machlojki i nie powinni być w ogóle naprawy z OC, itp.. bo wtedy ubezpieczyciel nic nie zapłaci a ASO ma to w trąbce kto jest synem kogo, chcą swój
  • Odpowiedz