Aktywne Wpisy

solejukowski +116
Jak prawica wychwalała morderstwo (100 lat temu):
Morderca Narutowicza został szybko zidentyfikowany. Był nim Eligiusz Niewiadomski, dość znany polski malarz, profesor sztuki i krytyk. Niewiadomski nie należał do Narodowej Demokracji, ale był skrajnym nacjonalistą i antysemitą. Postanowił zabić Narutowicza, ponieważ został on wybrany na prezydenta dzięki głosom żydowskiej mniejszości. Niewiadomski uważał go również za narzędzie w ręku Piłsudskiego, którego nienawidził.
Nim Niewiadomski został uznany za winnego i skazany na śmierć, znaczna część polskiego społeczeństwa
Morderca Narutowicza został szybko zidentyfikowany. Był nim Eligiusz Niewiadomski, dość znany polski malarz, profesor sztuki i krytyk. Niewiadomski nie należał do Narodowej Demokracji, ale był skrajnym nacjonalistą i antysemitą. Postanowił zabić Narutowicza, ponieważ został on wybrany na prezydenta dzięki głosom żydowskiej mniejszości. Niewiadomski uważał go również za narzędzie w ręku Piłsudskiego, którego nienawidził.
Nim Niewiadomski został uznany za winnego i skazany na śmierć, znaczna część polskiego społeczeństwa
źródło: temp_file8870643464420519074
Pobierz
Ile w was zostało z dawnego siebie?

źródło: Zrzut ekranu 2024-08-28 143458
Pobierz@Aqvis: przecież terminal to wystarczające gui
@fervi dla mnie dziwne. Ja od smartfonów trzymam się z dala. Według mnie to się nie nadaje na telefon, ani na przenośny komputer. Mam dumpfona, którego ładuje raz na tydzień (stara już bateria). Mam odtwarzacz MP3, którego używam kiedy mam ochotę słuchać muzyki i nie przejmuję się, że mi drenuje baterię telefonu. Mam też aparat do robienia zdjęć, który
@psiversum: Potem chłop zabiera plecak, by wyjść do sklepu po bułki xD
@L3gion: jak wychodzę po bułki to nie zabieram nawet telefonu.
Jak idę na spacer to nie biorę telefonu. Do sklepu też nie. Ba, telefon rzadko mam przy sobie.
Kiedy mam ochotę na spacerze posłuchać muzyki to biorę odtwarzacz mp3 i słuchawki.
Aparat, jeżeli zabieram to w naramiennej torbie i nie przejmuję się, że jak zacznę robić zdjęcia to mi komórkę rozładuje. Gdy planuję zrobić więcej zdjęć, noszę zapasowe akumulatory.
Notatnik mam zawsze przy