Aktywne Wpisy
concierge +2
damian101 +1
#ufo Ostatnio na Reddicie pojawiają się filmiki z żółtymi światłami na niebie. Dlaczego o tym piszę? Bo dosłownie wczoraj widziałem coś podobnego w Polsce. Były to dwa albo trzy żółte, okrągłe światła, które od razu przykuły moją uwagę, gdy siedziałem obok okna, ale zanim zdążyłem lepiej się im przyjrzeć, zniknęły.
Chodzą pogloski ze tfu rosja mogla nie tylko wystrzelac sie z biezącej produkcji ale rowniez naruszyc rezerwe strategiczną
Przecież to bzdura, orki by zaatakowały tak czy owak, powodów wcale nie musi być
@washington: Zdania ekspertów są podzielone. Bo jakiś inny "ekspert" z Ukrainy dzisiaj wypowiadał się o możliwym kolejnym ataku dzisiejszej nocy, bo według niego Rosja zużyła tylko część pocisków przygotowanych na lotniskach czy coś takiego.
@Szinako: A jak się mają do tego liczby? Na ten przykład - czy w kolejnych kwartałach liczonych od lutego 2022 roku ilość ataków rośnie, spada, jest stała?
@Filipterka25: Nie chce mi się szukać głębiej. Na "logikę" na początku był PIK, bo Rosja zużywała duże zapasy, potem spadek i potem znowu wzrost, bo produkcja pocisków wzrosła kilkukrotnie. Od kilku miesięcy Rosja strzela mniej więcej tyle samo, mniej niż wynosi ich szacunkowa produkcja. I dlatego właśnie wielu analityków twierdzi, że Rosja odbudowuje zapasy. Takich