Wpis z mikrobloga

nie rozumiem do uja pana jak można być takim ekstremalnym masochistą i używać z własnej woli #chrome na telefonie w którym nie ma możliwości zainstalowania adblocka skoro prawie w każdej innej przeglądarce się da, a np. takie kiwi czy brave wygląda bliźniaczo jak chrome z tą różnicą że ma adblocka

proszę, nawet tam podlinkuję gdzie można pobrać

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kiwibrowser.browser&hl=en

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brave.browser&hl=en

#pytanie #telefony #android #przegladarki #aplikacjemobilne #blokowaniereklam
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoyav: Lenistwo. Jedyny powod, czemu uzywam chrome na jednym z tel to brak miejsca na inna (wiem, ze sa przegladarki lite, ale mi sie nie chce usuwac innych apek) to, ze sie nie da odinstalowac (bez zrootowania) i ze mam synchronizacje na wszystkich urzadzeniach + komp. A na 2 tel/tablecie jak cos ogladam to wiadomo, ze inne adblockerowe przegladarki no i na innych mam miejsce
  • Odpowiedz
@JackBauer666: nie lenistwo, tylko brak wiedzy.

Większość użytkowników Wykopu też nie ma korzysta np. z ukrywania spamu zielonek, albo naprawienia błędów w powiadomieniach, bo nie wiedzą, że to się da zrobić.

Ludzie ogólnie mało rzeczy potrafią ( ͡°
  • Odpowiedz
@WykopX: Lenistwo i /lub brak wiedzy, podalem m.in. siebie jako przyklad, z tym, ze jest to sytuacyjne w moim wypadku. Slyszalem o mobilnych rozszerzeniach, ale nie jest tam jest jakas wymagana wersja andka? Ja w 99% na kompie siedze, wiec nie potrzebuje nie wiadomo ilu bajerow do fona, bo dla mnie to zwykla zabawka i narzedzie jak sie klade spac. Z kolei na pc mam kilkadziesiat.

Zielonki czasem pisza ciekawe
  • Odpowiedz
@WykopX: No to jak niby? Skrypt jakis jest? Bo widze blokade tresci +18 , ale niektorzy normalne rzeczy oznaczaja, zeby moderacja nie plakala. Na wykopaliskach sam z siebie nie siedze, chyba, ze kto taguje. Ale chyba skrypt odpada, skoro pewnie mowisz ogolnie, i komp i apka
  • Odpowiedz
  • 1
@JackBauer666 no więc widzisz, właśnie o tym mowilem.

Ludzieto po prostu nie wiedzą
1. że można coś zrobić łatwiej, szybciej, wygodniej
2. nie wiedzą jak to zrobić
  • Odpowiedz
  • 0
Wiecie np, że na Androidzie także w Edge można instalować rozszerzenia? W Firefoxie również.

@WykopX: tak jak pisałam każda przeglądarka na telefon poza chrome ma albo wbudowanego adblocka albo możliwość dodania rozszerzenia
  • Odpowiedz
@WykopX a, po prostu blokujesz elementy treści ublockiem? No to ja se adblockem którymś wyłączyłem główna żeby nie widzieć badziewia dla mas. Nie wglebialem się za bardzo. Natomiast w apce nie wiem jak miałbym to zrobić skoro to apka a nie przeglądarka
  • Odpowiedz