Szykuje kompa do odsprzedaży i postanowiłem zrobić sobie #benchmark cinebench r24 i wynik ryzena 5 3600 jest jakoś żałośnie nisko. Co może być przyczyną? #pc #komputery #pcmasterrace
@V3ntu: okolice 500 punktów dla Ryzena 3600 to normalny wynik w CB24, skąd pomysł, że to "żałośnie nisko"?
Poza tym pamiętaj, że 3600 wypuszczano przez kilka lat i rozrzut między poszczególnymi sztukami jest naprawdę ogromny. Sam miałem 4.3 @ 1.35V. Potem się okazało, że można trafić nowsze wypusty robiące 4.2+ GHz przy 1.1 V. Wydajność ciut w górę, a pobór mocy połowa...
@JestemKrzysio @10129 @Elec Dobra faktycznie, ostatnim razem testowałem na wersji R23 i nie zauważyłem, że R24 ma aż tak zmodyfikowaną skalę co wersja R23. Przetestowałem sobie też na R23 i jest ok, nie było tematu. Dzięki za info
Jak ma być dobrze, jak na Tinder trafiam na samych kolesi w BMW 3 z 2008 roku, Renault Megane z 2006 r. albo Kia cee'd z 2013 bo: -on dojeżdża rowerem do pracy, -ma inne wydatki (a mieszka z rodzicami)
#pc #komputery #pcmasterrace
@V3ntu: zobacz z czym on konkuruje xD
Ja chyba nie rozumiem tego testu
Poza tym pamiętaj, że 3600 wypuszczano przez kilka lat i rozrzut między poszczególnymi sztukami jest naprawdę ogromny. Sam miałem 4.3 @ 1.35V. Potem się okazało, że można trafić nowsze wypusty robiące 4.2+ GHz przy 1.1 V. Wydajność ciut w górę, a pobór mocy połowa...
Dobra faktycznie, ostatnim razem testowałem na wersji R23 i nie zauważyłem, że R24 ma aż tak zmodyfikowaną skalę co wersja R23. Przetestowałem sobie też na R23 i jest ok, nie było tematu.
Dzięki za info