Animacja komputerowa (wczesna, ale wtedy to był szczyt możliwości) opowiadająca o robotów z Cybertronu. Megatron szukał źródeł energii. Po wylądowaniu na pierwotnej Ziemi okazało się, że energonu jest aż nadto a zbyt długie przebywanie w formie robota spowoduje trwałe uszkodzenie. Dlatego zarówno Predacony, jak i Maximale przybrali formy ziemskich zwierząt, które chronią ich przed zbyt dużym promieniowaniem.
P.S. Jutro też jedno z ciekawszych, starszych wspomnień. Prawie zawsze zapominam wstawić zdjęcia z daną figurką czy przypinką odwołującą się do bajki, ale nie dziś :)
@WLADCA_MALP: Za dzieciaka jedna z moich ulubionych, bo DINOZAURY, ostatnio z ciekawości spróbowałem obejrzeć jakiś odcinek, ale brzydko się zestarzała.
@WLADCA_MALP Super bajka, mnóstwo wspomnień. Świetny pomysł, intro, muzyka, pierwszy odcinek ale z czasem widać ze zabrakło wizji. Jakiś czas temu obejrzałem kilka odcinków i dowiedziałem się o moon bouncing czyli zjawisku transmisji radiowej poza horyzont przez odbicie fali od księżyca.
@WLADCA_MALP: przez długie lata pamiętałem jak przez mgłę że była jakaś bajka 3D o zwierzętach-robotach i nie mogłem tego znaleźć.
W tamtym czasie jedna z moich ulubionych, ale grafikę zapamiętałem zupełnie inaczej. Korci żeby odpalić jakiś odcinek, ale chyba lepiej sobie nie psuć wspomnień.
@WLADCA_MALP Dla mnie jako fana Transformerów Beast War to była profanacja. Kilka lat temu temu Netflix stworzył swoją miniserię Transformers luźno opartą na generacji 1, zaczęło się dobrze, ale od pewnego momentu w-----i tam motywy Beast Wars, taki jakby crossover i dla mnie czar prysł :/
Transformers - Beast Wars - Kosmiczne Wojny
Rok produkcji: 1996–1999
https://www.imdb.com/title/tt0115108/
IMDb: 8.1/10
Animacja komputerowa (wczesna, ale wtedy to był szczyt możliwości) opowiadająca o robotów z Cybertronu.
Megatron szukał źródeł energii. Po wylądowaniu na pierwotnej Ziemi okazało się, że energonu jest aż nadto a zbyt długie przebywanie w formie robota spowoduje trwałe uszkodzenie. Dlatego zarówno Predacony, jak i Maximale przybrali formy ziemskich zwierząt, które chronią ich przed zbyt dużym promieniowaniem.
P.S. Jutro też jedno z ciekawszych, starszych wspomnień.
Prawie zawsze zapominam wstawić zdjęcia z daną figurką czy przypinką odwołującą się do bajki, ale nie dziś :)
Komentarz usunięty przez autora
Przez to ostatnie zdjęcie myślałem że pomyliłem opów xD
W tamtym czasie jedna z moich ulubionych, ale grafikę zapamiętałem zupełnie inaczej. Korci żeby odpalić jakiś odcinek, ale chyba lepiej sobie nie psuć wspomnień.
https://www.imdb.com/title/tt0189315/
@Tafit: Shadow of War... alfabetycznie trzymam ( ͡° ͜ʖ ͡°)