Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że kobiety są najatrakcyjniejsze w wieku, w którym nie chcą się z nikim wiązać, chcą się bawić, żyć bez zobowiązań, a potem nagle gdy zaczynają się starzeć to rozpoczyna się intensywne szukanie partnera życiowego. Czy nie powinno być na odwrót? Czyli znaleźć partnera gdy są w swoim prime time, a potem wspólnie cieszyć się życiem?

#zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow #randkujzwykopem #samotnosc #tinder #badoo
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy nie powinno być na odwrót? Czyli znaleźć partnera gdy są w swoim prime time, a potem wspólnie cieszyć się życiem?

@stasiu84: baby som głupie odcinek 2137
  • Odpowiedz
@stasiu84: Ale te całe wyszumianie się to jest właśnie szukanie jak najlepszego partnera.

Tyle tylko że ci najlepsi też chcą się zabawić / szukają kogoś najlepszego więc nici z długich związków.
  • Odpowiedz
@stasiu84: nie da się cieszyć życiem mając wrzeszczące bachory, zmęczenie, a do tego faceta, któremu się nic nie chce, no jest ciągle zmęczony przez bachory. Wręcz powinno być tak, że kobiety powinny być najpłodniejsze w wieku 25-45 lat
  • Odpowiedz
@stasiu84 ludzie do około 25 roku życia dojrzewają emocjonalnie. Czasem to dojrzewanie trwa dłużej albo nigdy nie następuje.

Osobiście uważam że zawieranie związku przed 25 rokiem życia raczej nie rokuje na to by cieszyć się wspólnie życiem na długie lata bo często jest tak że obie te osoby w trakcie tego dojrzewania emocjonalnego idą w zupełnie innych kierunkach i jeśli nadal ze soba są to często jedna z tych po sob
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: to jestem wyjątkiem od reguły xD

a może bardziej chodzi nie o dojrzałość (choć fakt, "sztucznie" się wydłuża dzieciństwo), a o to, że jest więcej możliwości, ale też mniejsza presja na to, by być razem. Po co przemyśleć, przewartościować, skoro możemy się rozejść w każdej chwili?
  • Odpowiedz
  • 0
@Kitku_Karola: niby tak, ale facetom najbardziej podobają się kobiety przed 25 rokiem życia, oczywiście fizycznie i to jest właśnie konflikt interesów, dlaczego natura nas tak dziwnie stworzyła to ja nie wiem, ja sam odczuwam pociąg do młodych kobiet chociaż wiem, że w moim wieku bym się z nimi nie dogadał
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: jeśli dla Ciebie cieszenie się życiem to skupienie tylko na sobie i indywidualizowaniu swoich doświadczeń, to masz rację. Rodzina też może być formą samorealizacji i spełnienia i postrzeganie w tych kategorii posiadania dzieci, wychowania ich w ramach szerszego organizmu rodziny jest mniej "katastroficzne", wtedy też w wieku tych 40-45 lat, gdy jesteś w pełni ukształtowana, masz odchowane dzieci i sporo sił na "życie i korzystanie z niego" przy lepszych
  • Odpowiedz
@stasiu84 starsze też się podobają facetom. Obecnie trzydziestki o ile są atrakcyjne to nie mają żadnych problemów żeby znaleźć partnera.
Jeszcze się mówi, że jeśli wziąłeś ślub po 30 to prawdopodobnie pierwszy rozwód masz z głowy. Kończysz studia, masz pierwszą pracę więc jakieś pieniądze, po co od razu pchać się w śluby i dzieci?
  • Odpowiedz
@moll tylko w wieku 40-45 lat wiele rozrywek juz nie jest dostepnych dla Ciebie - w klubie bedziesz wygladac dziwnie jak starsza ciocia, predzej pojdziesz spac po polnocy niz bedziesz miala sile na balety do rana. Najlepszy czas na slub to 30 lat - nadal masz szanse stworzyc duza rodzine, kilka lat przepracowalas wiec masz jakies doswiadczenia i podroze za soba, nierzadko masz tez wyzsza pensje wiec idac na macierzynski wpada
  • Odpowiedz
@stasiu84 czy jeśli skupia się całe tworzenie związku na wyglądzie kobiety to może jest się tym niedojrzałym emocjonalnie który podświadomie chce wybrać też niedojrzała emocjonalnie. W morzu problemów jakie mogą się wydarzyć w związku i w życiu razem ogólnie to wygląd jest drugorzędny a z czasem nawet sprawa jeszcze niżej w priorytetach. Trzeba umieć się dogadać w związku jeśli to ma być stała relacja więc trzeba się liczyć z tym że
  • Odpowiedz
  • 1
@Kitku_Karola: rozumiem, że związek rządzi się już innymi prawami, wygląd schodzi na dalszy plan, inne cechy partnera są ważniejsze, mi chodzi tylko o sam moment poznawania się i początek, tu atrakcyjność odgrywa kluczową rolę, bo właśnie poprzez wygląd decydujemy o tym czy chcemy kogoś poznać bliżej czy nie, a po 30 trzeba już zaczynać nad sobą pracować by wyglądać atrakcyjnie i się nie zapuścić, gdzie mając 20 lat sama młodość
  • Odpowiedz
  • 0
@MorningStarR: widziałem w klubach dużo kobiet wyglądających na 40 i bawiły się znakomicie, dużo jest grup na facebooku gdzie ludzie w średnim wieku zgadują się na wspólne podróżowanie, 40 lat to jeszcze nie starość
  • Odpowiedz
@MorningStarR: może byłoby, gdyby właśnie nie zamiana miejscami macierzyństwa z "życiem". Wcześniej to imprezy zaliczali tacy z odchowanymi dziećmi, a nie przerośnięte małolaty.
I właśnie te siły są potrzebne przy malutkim dziecku, a nie do balowania, bo potem przy rodzicielstwie 30+ podpierasz się nosem po nieprzespanej nocy. Natura dobrze to rozknminiła, kulturowo zawalacie i próbujecie racjonalizować
  • Odpowiedz