Wpis z mikrobloga

Różnica między Śląskiem a Legią:

Legia wczoraj robiła konferencję prasową przed walką o europejskie puchary.
Śląsk już dzisiaj robił konferencję prasową przed niedzielnym meczem z Legią. XD

We Wrocławiu narzekają, że na ten moment mają 44% wypełnienia stadionu - 3 miejsce od końca w #ekstraklasa. Pokłosie budowania stadionów pod Euro 2012.

A ja się zastanawiam, kiedy ten klub zacznie być na tyle regularnym gościem w Europie i na topie tabeli ligowej, żeby kibice mieli ciągłe poczucie, że dzieje się tam coś dobrego. XD Ultrasi się napinają, że niedzielni kibice idą zobaczyć (L)egłą a nie Śląsk i dlaczego na meczu z Koroną nie było 30k ludzi. Jeszcze dodajmy do tego ogólny poziom piłki ligowej. Tragedia.

W tym Wrocławiu to już nic nie kumają i próbują robić gwiazdę ligi z drużyny, która przeplata sezon (prawie) mistrzowski raz na 10 lat z regularną walką o spadek. A moim zdaniem, to uczestnictwo w europejskich pucharach najbardziej dodaje prestiżu zespołowi, skoro za bardzo nie ma się historii sukcesów. I tę szansę znowu stracili. Może i w kontrowersjach, ale bez przesady - pierwszy mecz przegrany 0-2.

#mecz #slaskwroclaw #legia
red7000 - Różnica między Śląskiem a Legią:

Legia wczoraj robiła konferencję prasową ...

źródło: temp_file4695677805913288237

Pobierz

Czy Śląsk dołączy na stałe do topu ligi?

• Tak 13.2% (9)
  • xD 86.8% (59)

Oddanych głosów: 68

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@red7000: Rok temu Śląsk miał problem z dostaniem licencji na gre w ekstraklasie. Stwierdzili że poproszą miasto o dofinansowanie.
Komisja ligi stwierdziła że to walenie w c--j i mają znaleźć normalnego sponsora. I że nie mogą dostać tej kasy od miasta.
Następnego dnia wrocławskie ZOO przelało im 4,5 miliona.
Kurtyna.

Dopóki Śląsk nie będzie miał normalnego właściciela i nie będzie zarządzany jak normalna sportowa spółka akcyjna to NIE dołączy do
  • Odpowiedz
@red7000: @thorgoth Ponad 20 k średniej frekwencji to nie jest zły wynik, naprawdę. Ponad 14 k na meczu z Koroną, to jest wynik akceptowalny, nie wiem skąd to ogólne rozczarowanie. Ważne jest, żeby wykorzystać dobry moment i utrzymać podobny wynik w najbliżsym czasie. Bo po mistrzostwie i Euro 2012 efekt był bardzo krótkotrwały, a frekwencja na Śląsku szybko poleciała na łeb na syję.

Lech, który ma znacznie większy taki
  • Odpowiedz
@red7000:

1. To kiedy robisz konferencję prasową nie ma większego znaczenia, ale zgadzam się, że wyjątkowo szybko ma ona miejsce. Jaki jest tego powód? Nie wiem, lecz najbardziej prawdopodobne jest to, że jest to część jakiegoś planu by skupić się na przygotowaniach do meczu. Legia to nie byle jaki klub, zawsze kluby się mobilizują, zwłaszcza kiedy nadal gra w Europie i na ten moment jest liderem naszej ligi.

2. Średnie zapełnienie stadionu we Wrocławiu w zeszłym sezonie wynosiło ok. 52%, więc nie wiem skąd masz dane o 44%. Patrząc na wielkość stadionu, jest to według mnie bardzo dobra liczba i prognostyk, że jeżeli drużyna nadal będzie medialna (3 miejsce jeśli chodzi o oglądalność w Polsce po Legii i Lechu), to wynik ulegnie poprawieniu. Nie możesz przecież porównywać w tym zestawieniu klubu z Wrocławia do Widzewa czy Rakowa, gdzie ich zapełnienie wynosi +90% (małe stadiony w porównaniu do wielkości miasta, ilości
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Domciu tak

1. było humorystyczną uwagą.
2. mówi o obecnym sezonie. We wrocławskiej aglomeracji mieszka milion ludzi, a ludzie przyjeżdżają na Śląsk spoza miasta. 10-15k to trochę mało.
3. do tego była patelnia 32°C, większość trybun jest wystawiona na słońce.
4. tak jest.
  • Odpowiedz
@red7000:
1. Domyśliłem się i sam się uśmiechnąłem dlaczego tak wcześnie to organizują ;)

2. To prawda, ale nie wszyscy są fanami piłki nożnej, a po drugie Wrocław to również miasto m.in żużla, gdzie znaczna część mieszkańców woli iść kibicować Sparcie. Ostatnio mecz żużla był w tym samym czasie co mecz Śląska ;)

3. Sądzę, że wyjaśniłem ten temat wcześniej, ale masz również rację, że pogoda była za dobra by
  • Odpowiedz