Wpis z mikrobloga

@Thorrand: Ja się chciałem dowiedzieć co to za 3 prywatne podmioty co miały dostać te 14mld? I dlaczego zostało to dopięte na tydzień przed zmianą władzy już po wyborach, bez kontroli społecznej i jakiejkolwiek informacji?

No chyba, że uważacie lud który podobno kochacie za jakiś dzbanów których nie należy informować o takich rzeczach?
  • Odpowiedz
: Ja się chciałem dowiedzieć co to za 3 prywatne podmioty co miały dostać te 14mld? I dlaczego zostało to dopięte na tydzień przed zmianą władzy już po wyborach, bez kontroli społecznej i jakiejkolwiek informacji?

@danob99:

Obejrzyj film Stana albo zapytaj OPa jakie 3 podmioty dostały hajs. Co mnie pytasz?
  • Odpowiedz
@Thorrand: @mietek_znad_morza: Aha czyli państwo tworzy z kimś prywatnym konsorcjum (przyjaciel Morawieckiego ale to szczegół). Państwo wykłada 100% pieniędzy. Jest udziałowcem większościowym, ale w umowie jest zapisane, że kontrolę ma prywatny mniejszościowy udziałowiec.

Po wiecie Polacy hehe, co prawda wybraliście sobie rząd hehe, wiadomo suweren hehe ale nad waszymi pieniędzmi całą kontrolę może mieć tylko boska partia PIS i ludzie z nią związani.

No fakt nie ma żadnej
  • Odpowiedz
@danob99: nie no, mega argument :) A jak to jest w Niemczech? W Czechach? W USA? Od czegoś trzeba zacząć i wolę by ta kasa poszła do firm, które już się sprawdziły niż na zachód lub do jakiś firm z krzaka.
Jeśli wierzysz Wyrwałowi, to ja nie mam pytań. Artykuł
o Grotach, artykuł
o aresztowanych żołnierzach - oba okazały się manipulacją i gowno warte.
  • Odpowiedz
@mietek_znad_morza a można prosić coś z portalu, który nie jest pisowski i opiera się na rzetelnie przedstawionych faktach, a nie tendencyjnych komentarzach i gdybaniu? Narracja w artykule jest zaprzeczeniem rzetelnego dziennikarstwa i nie pozostawia pola do interpretacji przez czytelnika
  • Odpowiedz
Aha czyli państwo tworzy z kimś prywatnym konsorcjum (przyjaciel Morawieckiego ale to szczegół). Państwo wykłada 100% pieniędzy. Jest udziałowcem większościowym, ale w umowie jest zapisane, że kontrolę ma prywatny mniejszościowy udziałowiec.

Po wiecie Polacy hehe, co prawda wybraliście sobie rząd hehe, wiadomo suweren hehe ale nad waszymi pieniędzmi całą kontrolę może mieć tylko boska partia PIS i ludzie z nią związani.

No fakt nie ma żadnej afery, bo produkować amunicję będą POLACY xd

@
  • Odpowiedz
@glina_zwalowa: jest opinią, która podważa „fakty” z artykułu Wyrwała i opisuje jak to wygląda u „podejrzanego” zwycięzcy przetargu.
Jest podpisany z imienia i nazwiska i na końcu masz notkę o możliwym powiązaniu osobistym autora.
A Ty co zaprezentujesz?
  • Odpowiedz
@mietek_znad_morza no właśnie, opinią ze strony stworzonej przez pis i napisaną przez człowieka powiązanego osobiście z aferą. Nie jest to dla mnie wiarygodne źródło informacji, więc pytam o artykuł, który byłby napisany zgodnie ze sztuką dziennikarską, oparty na suchych faktach, bez osobistych wycieczek autora i opublikowany w medium, które nie należy do poprzedniej władzy.
  • Odpowiedz
aha, zajebisty pomysł. A w przypadku W Niemcy powiedzą, sorry nie chcą dalszej eskalacji i jednak zamówionej ammo nie wyślą do PL. Jeszcze jakiś pomysł? :)

@mietek_znad_morza:

Ale to był
  • Odpowiedz