Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +19
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Minieri +102
As kier Livakovicia za faul na Lewandowskim
Mirror: https://streamin.one/v/b4373447
#mecz #meczgif #reprezentacja
Mirror: https://streamin.one/v/b4373447
#mecz #meczgif #reprezentacja
1. Jastrzębski Węgiel - Jordan Zaleszczyk - 22lata - 203cm - środkowy
Świetny sezon w jego wykonaniu w Treflu. Wchodził na parę spotkań do szóstki i imponował na siatce. Jest dobrze zbudowany jak na wiek. Siłowni nie odpuszcza. Ma też ciekawą zagrywkę. Z reprezentacji zapewne wykluczyła go kontuzja. Ciężko będzie mu się przebić do szóstki wobec gargantuicznej pary środkowych Brehme-Huber
2. Aluron CMC Warta Zawiercie - Mobin Nasri - 21lat - 202cm - przyjmujący
Mistrz świata juniorów. Spory talent fizyczny do oszlifowania. Jak na swój wiek silny w ataku i zagrywce. Epizody w kadrze Iranu. Nie jest największym talentem kraju na swojej pozycji, ale ma doskonałe parametry, żeby wycisnąć z niego więcej. W Zawierciu będzie pełnić rolę trochę jak Sam Cooper rok temu, czyli zawodnika jeden do jednego, ale zarazem czwartego w hierarchii. Wyżej będzie Łaba jako zadaniowiec i żołnierz Winiarskiego
3. PGE Projekt Warszawa - Tobias Brand - 26lat - 195cm - przyjmujący
Bardzo doświadczony skład, więc nie było jak wybrać kogoś młodego. Tutaj jestem ciekawy tego czy Niemiec przypadkiem nie namiesza w pierwszej szóstce Projektu. Brand lepiej atakuje od Tilliego, jest też bardziej uniwersalny niż Szalpuk.
4. Asseco Resovia Rzeszów - Gregor Ropret - 35lat - 192cm - rozgrywający
Pierwszy dla niego sezon w karierze w tak dobrym klubie jako jedynka. Pełno pytań, zero odpowiedzi.
5. Bogdanka LUK Lublin - Mikołaj Sawicki - 24lata - 198cm - przyjmujący
Czasami bywało tak, że talenty wypływające z Trefla Gdańsk miewały problemy w pierwszych sezonach po opuszczeniu Trefla. Jest trochę tak, że klub z Trójmiasta wyciska najlepsze co można wyciągnąć z siatkarzy. Jestem po prostu ciekawy jak Sawicki zaprezentuje się w nowym otoczeniu jak i tego czy zadziała para Leon-Sawicki. Ja jestem raczej zwolennikiem grania Tuinstra-Leon.
6. Trefl Gdańsk - Aliaksei Nasewicz - 21lat - 197cm - atakujący
Tu nie trzeba nic dopowiadać. Duży talent i niech w spokoju zagra te trzydzieści spotkań fazy zasadniczej - bez kontuzji, urazów, problemów. Niech się przetrze w klubie, który i tak spaść z ligi to nie spadnie.
7. PSG Stal Nysa - Dawid Dulski - 21lat - 210cm - atakujący
Podobnie jak Nasewicz tyle, że tutaj bardziej należy spoglądać na ten wyższy poziom na który musi Dulski wskoczyć. W Częstochowie grał bardzo dobrze na dystansie, ale miewał mecze słabsze. Charakterystyka Stali pozwoli Dulskiemu grać na odrobinę mniejszym ciśnieniu. Nie będzie dostawać każdą wysoką piłkę.
8. Indykpol AZS Olsztyn - Jakub Majchrzak - 20lat - 206cm - środkowy
Czy tylko dla mnie Majchrzak to taki Poręba 2.0.? W tym sezonie pewnie pogra w pierwszej szóstce przy Jakubiszaku. Poważny test.
9. PGE GiEK Skra Bełchatów - Rafał Buszek - 37lat - 196cm - libero
Jestem ciekawy tego eksperymentu. Ostatnim takim chamsko przestawionym graczem był Ruciak. Sprawdziło się to nie najgorzej, ale głównie w przyjęciu. Tutaj pewnie będzie tak, że Kajetan Marek będzie wchodzić do obrony, a Buszek będzie odpowiadać za przyjęcie.
10. ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Kajetan Kubicki - 21lat - 190cm - rozgrywający
Zasiedział się w kwadracie Cuprum Lubin, aby teraz przejść do kwadratu ZAKSy. Na plus dla Kajetana jest to, że Marcin Janusz miewa problemy zdrowotne. Jakaś szansa na grę na pewno się znajdzie. Mam nadzieje, że Kędzierzyn traktuje Kubickiego jako inwestycje w przyszłość, a nie tylko takie chwilowe zalepienie dziury po Stępniu.
11. Ślepsk Malow Suwałki - Quentin Jouffroy - 31lat - 203cm - środkowy
Servbot, który ustawił trzeciego seta finału olimpijskiego. Jestem ciekawy tego jak c-----o będzie grać tylko po to, żeby w reprezentacji ZAWSZE wywiązywać się ze swojej roli i robić serie zagrywek jak Zaytsev, Leon czy Grozer w primie.
12. Barkom Każany Lwów - Mart Tammearu - 23lata - 198cm - przyjmujący
Gdy grał w Belgii postrzegany był jako top talent. Z Roeselare przeszedł do Francji, ale tam nie zrobił gigantycznego szumu. Przejście do Lwowa to taki raczej znak aktualnej jakości. Jestem przekonany, że będzie lepiej funkcjonować obok Kowalowa niż Palonsky.
13. GKS Katowice - Bartosz Gomułka - 22lata - 202cm - atakujący
Jak się nic nie wydarzy to pewnie wygra walkę o plac z Domagałą. Gomułka w peaku może być bardzo dobrym ligowcem. Sprawdził się w Radomiu jako zmiennik Aquamena, ale teraz trzeba będzie pociągnąć walkę o utrzymanie. Ciężki sezon przed nim.
14. Cuprum Stilon Gorzów - Maksymilian Granieczny - 19lat - 177cm - libero
Wielki talent na tej pozycji. Będzie pewnie mocno obciążany w tym sezonie. Niech się rozwija i wzmacnia rywalizacje.
15. Steam Hemarpol Norwid Częstochowa - Milad Ebadipour - 30lat - 196cm - przyjmujący
Tym starszy Milad tym słabszy w ataku. Na poziomie 2017 roku był postrzegany jako topka przyjmujących świata, a teraz grać będzie w Częstochowie. Będę go obserwować. Na tle Lipińskiego w linii przyjęcia może wyglądać okej, ale nie oczekuje fajerwerków w punktowaniu.
16. Nowak-Mosty MKS Będzin - Grzegorz Pająk - 37lat - 196cm - rozgrywający
Polski Christenson. W ogóle skład Będzin może nie jest ekscytujący przyszłościowo, ale ma potencjał wśród zawodników naprawdę świetnie kojarzących się z grą o utrzymanie - Olenderek, Ratajczak, Szwaradzki, Schulz, Depowski, Pająk. Ktoś kto naskrobał ten skład musiał mieć ciekawe poczucie humoru. Jak się utrzymają to będę w dużym szoku. Większe szanse daje nawet Katowicom czy Cuprum.
@vasos: to pomyłka w transferze. Warunki i papier na gr jest ale nie w zespole który się bije o MP. Nysa, Olsztyn, Gdańsk ale nie topka. Menager nie odrobił pracy domowej.
@vasos: nie zdziwilbym sie jakby musial grac pol sezonu nagle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ice_Glaze: ja nawet nie wiem czy on się nadaje do grania w szóstce w środku tabeli. Nawet na dole miałbym pewne obiekcje. Natomiast to jest zawsze spoko, że on jest dość młody, ma dobry zasięg. Jeśli rozbuduje siłę to on może w perspektywie nawet paru miesięcy stać się zupełnie innym graczem. Wymarzonym dla niego scenariuszem byłoby zagranie plus minus 10 spotkań na dystansie, wypromowanie się i
Jak większość Persów czy Arabów wygląda na dużo starszego, dałbym mu koło 30 a nie 21l.