Wpis z mikrobloga

Halo Mirki I mirabelki, mam sytuację taka, że kamień uderzył mi w szybę w aucie no i pękła. Pacjent ford Focus mk3 kombi, gdzie najlepiej i najszybciej dostanę przednia szybę od owego auta? Drugie pytanko kto zamontuje mi szybę dobrze, może ktoś z Was chce zarobić? Moze ktos poda orientacyjna cena takiej naprawy? Taguje #dolnyslask #wroclaw i okolice #motoryzacja
bylemtam - Halo Mirki I mirabelki, mam sytuację taka, że kamień uderzył mi w szybę w ...

źródło: 20240819_190659

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie, nie mam wykupionego ubezpieczenia szyb ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@bylemtam: W fordzie? Przednia szyba jest podgrzewana tak? I jej nie ubezpieczyles?
odwaznie. Ja sie tam nie znam ale cos mi sie wydaje ze tanio nie bedzie :D
  • Odpowiedz
@bylemtam ja jeśli się nie mylę, z ubezpieczenia miałem robione tutaj:

https://maps.app.goo.gl/snCxV95oZLTo2ked7?g_st=com.google.maps.preview.copy

Co do jakości się nie mogę przyczepić, bo wszystko było wykonane w jeden dzień (podstawiłem auto, pojechałem do domu uberem i po kilku godzinach odbierałem - o ile dobrze pamiętam). Auto z szybą jeździ do dziś. Co do kosztów to się nie wypowiem, bo sama szybę ogarniał serwis, a ja tylko podstawiałem auto i dawałem podpis.
  • Odpowiedz
@bylemtam: szyby często z dnia na dzień wymieniają, szczególnie takie popularne, nawet trafia się, że i tego samego dnia wymienią,
jak se rozbiłem o 11.00 to następnego dnia o 15:00 już odbierałem samochód z nową szybą
  • Odpowiedz
@bylemtam, Pilkington przy Armii Krajowej, wymieniałem tam dwa razy z ubezpieczenia, zawsze zrobione dobrze. Drobny minus przy drugim podejściu bo nie odkurzyli dokładnie deski rozdzielczej, ale sama szyba wklejona poprawnie, czujniki działają.
  • Odpowiedz
@bylemtam poszukaj na olx i po grupach fb. u mnie w miescie sa ekipy ktore jezeli pogoda pozwala przyjezdzaja i wymieniaja na parkingu pod domem albo w garazu jezeli posiadasz. korzystam regularnie, bo mam nascie aut i chwale sobie, bo unieruchamiam auto tylko na jeden wskazany dzien i nie musze nigdzie jezdzic. a ceny maja nizsze niz ci z lokalem, bo nie maja kosztow lokalu
  • Odpowiedz