Wpis z mikrobloga

Właśnie się dowiedziałem, że miasto #lodz zamierza wywłaszczyć działkowiczów w okolicach telefonicznej/smutnej i oddać teren deweloperom. Czyli wycinka zieleni, niszczenie ogródkowych, w które ludzie sporo zainwestowali, betonoza i paraliż komunikacyjny zakorkowanej już telefonicznej. Mieszkam w tych okolicach i średnio mi ten pomysl się podoba, ale pewnie w zamian zrobią jakoś woonerf, Pustelnik strzeli sobie selfie na otwarciu i wszyscy będą zadowoleni.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sakiewka23 dodam od siebie ze tereny ogrodkow dzialkowych wzdluz wojska polskiego od ulicy łomnickiej do śnieżnej tez sprzedane juz rok temu przez mpk lodzkie developerowi. Za rok dzialkowicze maja miec nie przedluzone umowy.
  • Odpowiedz
@bigasslover jestem w stanie zrozumieć gdyby te ogródki były sprzedawane pod dobro wspólne (w tym rejonie trasa konstytucyjna, która by trochę odkorkowała miasto). Ale tutaj jest sytuacja że jedynym beneficjentem będzie deweloper
  • Odpowiedz
@sakiewka23 pewnie jak ma byc postawiona infrastruktura dla wszystkich czy to jakies budownictwo szpital szkola straz pozarna zaden problem, ale tutaj pewnie k-------e ukladziki pod stolem nie do wykrycia.
  • Odpowiedz
@sakiewka23: Ja bym zaakceptował tą zmianę w planie, ale wtedy kiedy usiądzie tam urbanista, podnie to na uliczki, wyznaczy obszary gdzie można postawić blok, gdzie muszą być usługi, parkingi itp. Bez tego, ATAL nasra tak jak nasrał w całej okolicy wydzielone, odgrodzone osiedla i będzie g---o.

Ale nie wierzę w to.
  • Odpowiedz
@Supertunia: to ty o tym mówisz? przecież to jest rezerwa pod trasę Konstytucyjna od kilkudziesięciu lat XD tak samo jak teren między akademikami, a Pomorska Park.
  • Odpowiedz
@huudyy: ciekawe co na to mieszkańcy Pomorska Park jak im autostradkę zbudują pod osiedlem. Chociaż prędzej NCŁ wstanie z martwych niż powstanie trasa konstytucyjna.
@sakiewka23: ile ja bym dał za wywalenie tych wszystkich ogródków działkowych przy Parku Helenów, Parku Ocalałych, RCKiK i naprzeciwko Dołów. Świetnie miejsce na połączenie istniejących parków ze Staromiejskim i zrobienie jednego wielkiego giga lasu w środku miasta. Analogicznie ogródki koło Stawu sąsiadującego z Loftami
  • Odpowiedz
ciekawe co na to mieszkańcy Pomorska Park jak im autostradkę zbudują pod osiedlem. Chociaż prędzej NCŁ wstanie z martwych niż powstanie trasa konstytucyjna.

@Kocurzysko: w teorii powinni mieć g---o do gadania bo rezerwa była dekady przed ich osiedlem planowana, a że mieszkamy gdzie mieszkamy... Różnie będzie.
  • Odpowiedz