Wpis z mikrobloga

Macie na oku jakieś fajne premiery teatralne (albo po prostu spektakle, niekoniecznie premierowe) na nadchodzącą jesień? Zbieram pomysły z całej Polski ʕʔ
Ja celuję w Ulissesa w Teatrze Polskim w Poznaniu (nie ma na razie pełnego repertuaru, ale liczę, że będzie na afiszu), mam już bilety na Fausta w Narodowym i Historię Henryka IV w Polskim w Wwie, no i pewnie na coś w Słowackim w Krk się wybiorę.

Zawołam @kiwi_intrygant, bo pewnie ma coś upatrzone ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#teatr #warszawa #krakow #poznan
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Clermont we wrześniu ide chyba 3 raz na "Genialną przyjaciółkę" w Starym wiec polecam (o ile nie masz uczulenia na tematy w stylu siła kobiecości itp), dodatkowo celuje w Słowackim na "Wielkiego Gatsbyego" bo w sumie to spektakl Roszkowskiego a on jak mu sie chce to potrafi dowieźć mega dobre rzeczy i poza tym na pewno "Serce ze szkła" bo jest stary Peszek i Maria Peszek i za całość odpowiada Cezary
  • Odpowiedz
  • 0
@kiwi_intrygant: Oo, paaanie, będzie za czym się rozglądać. Dzięki za obszerną listę []
Do Krakowa to chyba musiałbym się na miesiąc przeprowadzić, żeby zobaczyć to wszystko, co bym chciał. W tym roku to specjalnie do samego Słowackiego już trzy razy z Wwy jeździłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cisną hit za hitem w ostatnich latach.
Na "The Employees" też poluję. No
  • Odpowiedz
@Clermont a to jak jesteś z wawy to "Serce ze szkła" grają w Studio bo to koprodukcja Słowaka i Studio (z tym, że kazdy teatr ma swoją własną obsadę i wszyscy poza Peszkami się zmieniają). Podobnie "Powrót do Reims", w Warszawie można ten spektakl oglądać w Teatrze Nowym bo to koprodukcja tegoż z Łaźnią :D więc na dwa nie musisz się wybierać aż do Krakowa.
jak jesteś w Warszawie to jeszcze
  • Odpowiedz