Wpis z mikrobloga

Polacy popierający ludobójstwo. Przodkowie byliby dumni. I ci mordowani przez ludobójców i ci którzy emigrowali, często nielegalnie, zmagajac się z ksenofobią

@szybki_zuk: Robisz manipulację przez hiperbolizację, a wiesz, że to tylko mem. Do tego nie bierzesz pod uwagę sytuacji ludności lokalnej na wyspach w Grecji i we Włoszech, dla nich życie we własnym domu stało się niebezpieczne i praktycznie nie do zniesienia, choć ich rodziny mieszkały tam od setek lat.
  • Odpowiedz
@emasele: widzę, ze system edukacji cię zawiódł jak nie widzisz roznicy miedzy atakiem armii a imigracją. Ciekawe czy do polaków też byś strzelał? Bo chyba wiesz, że ogrom migrował nielegalnie? Do tego migranci trafiajacy do Europy właściciwe nie są nielegalni, przecież istnieją W PRAWIE procedury ubiegania się o azyl, status uchodźcy.
  • Odpowiedz
@emasele: no ja jednak wolałbym, żeby ginęli ludzie o zapędach ludobójczych, niż ludzie uciekajacy przed biedą i terrorem, czyli tacy jak np Polacy przeze ogromną część swojej historii
  • Odpowiedz
@szybki_zuk doskonale się z tobą zgadzam. Większość Polaków się powołuje na wartości chrześcijańskie/ katolickie patrz pis czy konfa a się w ogóle do nich nie stosują. Ja nie muszę bo nie jestem chrześcijaninen więc nie obrażam logiki.
  • Odpowiedz
@szybki_zuk: Jak możesz nie pamiętać jak Polaków deportowano z Niemiec, USA, UK, ale też z inne krajów gdy próbowali się przedostać do lepszego życia? No jak? A pamiętasz jak strzelano do tych co chcieli uciekać przez granicę w Berlinie?
A ci na łodziach są nielegalni i mają przyznawany status ubiegającego się o azyl dlatego, i tylko i wyłącznie, że wyrzucają swoje paszporty, udają kogoś innego niż są w rzeczywistości, wiedząc,
  • Odpowiedz
@szybki_zuk jestem doskonale świadomy historii i polskiej migracji. Ja osobiście dostaje szału jak ktoś obraża legalnie i ciężko pracujących emigrantów w PL. Dostaje piany jak słyszę Sebastianow, czy innych wielkich "panów Polaków" którzy obrażają emigrantów z ubera czy inne glovo a 5-10 lat temu sami z----------i na zmywaku w UK.
Oni są legalnie i należy im się 100% praw takich jak innym. Tak samo obowiązują ich takie same prawa i zwyczaje
  • Odpowiedz
@szybki_zuk mam dużo kontaktów zagranicznych i jak wybuchła wojna na Ukrainie to dzwoniłem po znajomych z NL / UK i przysyłali całe palety bandaży i środków opatrunkówych. Tylko jestem świadomy, że wiem jak wygląda uchodźca a nachodzca.
  • Odpowiedz
ludzie uciekajacy przed biedą

@szybki_zuk: Co to znaczy "uciekać przed biedą"? Dlaczego ci ludzie nie mogliby pracować na dobrobyt w krajach, z których pochodzą; z jakiej racji należy im się korzystanie z naszego dobrobytu?
  • Odpowiedz