Wpis z mikrobloga

Byłem wczoraj i jakie to jest g---o. Syntetyk zachowuje się jak upośledzony (i mam tu na myśli grę aktorską). Do roli Bishopa nawet podjazdu nie ma. Bohaterowie po prostu ultra nijacy, żadnego nie da się lubić. Zachowania wszystkich są głupie ale takie chyba było założenie reżysera, że dzieciaki są głupie i będą głupio ginąć i się zachowywać. Sam Obcy sprowadzony do gościnnego występu, ot tylko po to żeby udawać że jest strasznie, bo goni nas jakiś stwór. W tym wszystkim nie ma żadnego napięcia, zaskoczenia. A końcówka to już w ogóle porażka (czułem się jakbym oglądał rimejk Przebudzenia na końcu).
#film #filmy #kino #obcy #alienromulus #alien
ciemny_kolor - Byłem wczoraj i jakie to jest g---o. Syntetyk zachowuje się jak upośle...

źródło: temp_file196348217923424762

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@kastrator2 obejrzę jak wrócę do domu, bo jestem ciekawy jak bardzo liżą jajka Alvarezowi. Gdyby to Scott nakręcił, to pewnie nie byłoby takiego dobrego odbioru, bo film jest na poziomie Covenanta i sprawia wrażenie jakby Alvarez przeczytał streszczenie wszystkich filmów, potem to co się dowiedział, wpisał w ChatGPT prosząc o scenariusz dziejący się między 1 i 2 częścią ale zachowując przy tym elementy z każdego filmu. I kurde chciałbym żeby to
  • Odpowiedz
@ciemny_kolor: Aliena dawno wyeksplorowano do granic możliwości (tak samo jak Predatora). Po nieudanych restartach serii nawet szkoda mi tych paru złotych na bilet do kina bo pewnie trafi szybko do Disney+ a jak włączę na 30 min i potem i tak wyłączę xD
  • Odpowiedz
@kartofelek000007: moim zdaniem to był recykling ale ze zrozumieniem. Np. Motyw wody i światła z pierwszego obcego przeniesiony jest niemal idealnie a to wcale nie taki oczywisty detal.
Chętnie wyciął bym 10 minut z końca na rzecz 10 minut z początku i dodał jakaś scenę w wentylacji z termal skanerem ale jest naprawdę dobrze
  • Odpowiedz
@ciemny_kolor: No właśnie tego nie wiemy. Możemy tylko gdybać, bo w filmie nie było o tym mowy. A może inżynierowie w Prometheusu nie chcieli nas zniszczyć jak to zrobił David, a przekształcić w rasę "inżynierów" jak w ostatnich 10 minutach filmu. Pewnie będze masa teorii o tym.
  • Odpowiedz
  • 0
@kartofelek000007 ja stawiam że to po prostu reżyserskie widzimisię napisane na kolanie, do którego teraz będą musieli dopisać kanon, no bo jakim cudem nie wiedzieli o mazi w obcym 4, skoro między 1 i 2 nagle ją wydobywali z twarzołapów. XD
  • Odpowiedz